BES'İN YENİ ERENKÖY BELEDİYESİ'NDE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREV
Sendikal Platform, Yeni Erenköy Belediyesine tam destek belirterek, “Her zaman çalışanın emekçinin yanındayız. Hükümet bir an önce bu belediyenin sorununu çözmekle yükümlüdür” dedi.

01 Aralık 2015 Salı 13:00
Sendikal Platform, KKTC genelinde belediyelerin mali durumu ve sürdürülebilir yapısının “çöktüğüne” de dikkat çekerek, ilgili Bakanlıkların artık “ellerini taşın altına koyması ve sorumlu oldukları bu kurumlarla ciddi şekilde ilgilenmesi” gerektiğini kaydetti.
Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek, Belediye Emekçileri Sendikasının (BES) örgütlü bulunduğu Yeni Erenköy Belediyesi’ndeki çalışanların 26 Ekim’den beridir sürdürdüğü eylemleri 27 Kasım itibarıyla süresiz grev şekline dönüştürdüğünü kaydetti.
Felek, Yeni Erenköy Belediyesi’nde “önceki yönetimlerin biriktirmiş olduğu borçlar yumağının bugün dağ olduğunu ve mevcut yönetimin hareket kabiliyeti kalmadığını” ifade ederek, şunları kaydetti:
“120 çalışanı olan belediyede sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yaklaşık 7 yıldır yatırılmamaktadır. Zaten sosyal güvencesiz çalıştırılan personeller son 2 aydır maaşlarını da alamamışlardır. Geçmişte yapılan aşırı borçlanma ve istihdamlar bugün Belediyenin sürdürülebilir yapıdan uzaklaşmasına sebep olmuştur. Sayıştaylık bugün halen Yeni Erenköy Belediyesi ile ilgili denetleme raporunu açıklamamıştır. Kim yada kimlerin yasal yada gayri yasal yollarla borçlanmalarla bu Belediyeyi batırdıkları meçhuldür.
Bugün Belediyeleri batıranlar elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sosyal Sigorta İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmayan, Belediyeleri maaş ödemeyecek duruma getiren tüm gelmiş geçmiş başkanlardan ve sorumlulardan hesap sorulmalı, Sayıştay raporları sonuçlanıp yargıya havale edilmelidir. Baş sorumlulardan hesap sorulmadıkça çalışanlardan özveri beklemek doğru bir yaklaşım değildir.”
Hasan Felek, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğüne bağlı Belediyelerin büyük çoğunluğunun durumunun da bu anlamda “içler acısı” olduğunu savunarak, 28 belediyenin 18’inin bugün batık durumda olduğunu öne sürdü.
“Maalesef belediyelerde kötü yönetimler, hükümetin bu belediyeleri yeterince denetlememesi bugün bu sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur” görüşünü dile getiren Felek, dün Lefkoşa Türk Belediyesi, bugün Yeni Erenköy belediyesi, yarın ise hangi Belediyelerin bu duruma düşeceğinin meçhul olduğunu kaydetti.
“Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının 2 aydır aç olduğunu ve insanların evlerine ekmek götüremediğini” ifade eden Felek, hükümetle bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve belediyenin bu kötü durumuna çare üretilmesi için sayısız görüşmeler yapıldığını, bir aydır her türlü eylemin gerek Meclis gerekse belediye önünde yapıldığını ancak hükümetin halen soruna çözüm üretemediğini belirtti.
Felek, önerilen tek çözümün; işten atma ve maaş kesintisi olduğunu öne sürerek, “Bu öneriler kesinlikle kabul edilemez. Belediyeyi çalıp çırpanlar batıranlar ellerini kollarını sallayarak gezerken bugün bu yapılanların bedeli çalışanlara emekçilere ödettirilemez. Yapılması gereken şey buraya geçici değil kalıcı çözüm üretmek ve belediyeyi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır” dedi.
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.