BESİM: “FİZYOTERAPİSTLER YASA TASARISI EN KISA ZAMANDA MECLİSE GÖNDERİLECEK”
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından 8 Eylül Dünya Fizyoterapi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Sporda ve Sağlıkta Reçete; Egzersiz” isimli bilimsel toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

07 Eylül 2018 Cuma 15:11
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından 8 Eylül Dünya Fizyoterapi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Sporda ve Sağlıkta Reçete; Egzersiz” isimli bilimsel toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Besim toplantıda yaptığı konuşmada, Fizyoterapistler Meslek Yasa Tasarısının hazır olduğunu ve önümüzdeki süreçte meclise sevk edileceğini söyledi.
Fizyoterapistler Yasası’nı “olmazsa olmaz” olduğunu belirten Filiz, “Yasa, büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde bakanlar kuruluna oradan da meclise gidecektir. Ve inanıyorum ki, diğer yasalarla birlikte geçecektir. Bu kadar çok mezunun olduğu, sağlığın ticarileştiği ve ehil olmayan ellere teslim olduğu bugünlerde, fizyoterapistlerin bir yasasının olması da elzem hale gelmiştir. Bu yasanın hakkınız olduğuna yürekten inanıyorum ve meclisten geçmesi için elimden gelen her türlü desteği sağlayacağımdan emin olmanızı istiyorum” dedi.
“FİZYOTERAPİSTLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”
Besim, derneğin etkinlik sloganı olan, “Sporda ve Sağlıkta Reçete; Egzersiz”in doğruluğuna da dikkat çekerek fizyoterapinin bir çok hastalığı tedavi ettiğini ve bir çok alanda hizmet verdiğini hatırlattı.
Fizyoterapinin sağlıklı insanların da kaliteli yaşam sürmesi için spor kadar gerekli olduğunu söyleyen Besim, birinci basamak sağlık hizmetlerinde bir fizyoterapist bulunması gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Besim şöyle konuştu: “Bizler göreve geldikten sonra, sağlık merkezlerinin güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekerek, eğer birinci basamak sağlık hizmetleri güçlü olursa sağlıktaki sistem bozukluğunu düzeltebileceğimizi ve halkımızın gerçekten sağlıklı bir hizmet alabileceğini söyledik ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Ne mutlu bize ki; bugün bakanlığımıza bağlı bir koruyucu sağlık hizmetleri birimimiz var... Sağlık merkezlerinin güçlenmesi için, Diyetisyen ve Psikologlar birlikleri ile güzel işbirlikleri yaptık. Sağlık merkezlerinde haftada bir psikolog ve diyetisyen bulunması konusunda işbirliği yaptık ve 2019 bütçesine eklettik ancak umuyorum ki, ekim ayında bu uygulamaya başlayacağız. Böyle bir işbirliğinin fizyotarpistlerle de olması gerekir. Biz sizlerle birlikte çalışmaya hazırız.”
“İYİ BİR MESLEK PLANLAMASI, ŞART”
Bakan Besim, fizyoterapistlerin yaşadığı istihdam sorununa da değinerek, ülkede meslek planlamasını iyi yapılması gerektiğini belirtti.
Bu konuda YÖDAK’la ciddi bir çalışma yaptıklarını ve önlem alınmasını istediklerini söyleyen Besim, “Sizler de YÖDAK’la birlikte çalışın. Eğer üniversiteler, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışır ve topluma entegre olursa, o zaman daha anlamlı hizmet verebilir” dedi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.