29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele15°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

BEŞİKTAŞ'IN BAŞKANINDAN BOMBA AÇIKLAMALAR

Şampiyon Beşiktaş'ın Başkanı Fikret Orman, ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın Beşiktaş'la ilişkisine yönelik iddialara sert çıktı.

Beşiktaş'ın başkanından bomba açıklamalar

02 Haziran 2016 Perşembe 11:07

Vatan gazetesinden Erdal Cömert, Beşiktaş'la ilgili gündemdeki iddiaları başkan Fikret Orman'a sordu. İşte Fikret Orman'ın Cömert'e yaptığı ilginç açıklamalar:

2015-16 sezonunda tarih yazdı Beşiktaş... Stadını açtı, evinde sadece 3 maç oynamasına karşın 7 yıllık hasretini bitirdi ve şampiyon oldu. Bu başarıyı getiren organizasyonun en tepesindeki isim olan başkan Fikret Orman, VATAN'a konuştu ve hem gelecek sezon için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi hem de merak edilenleri yanıtladı... İşte Orman'ın o açıklamaları:

Mario Gomez'in "Şampiyonlar Ligi için kadroya yatırım yapılırsa Beşiktaş'ta kalırım" şeklinde bir demeci oldu? Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

"BEN oyuncuma kamuoyu üzerinden bir mesaj vermeyi doğru bulmam. Beşiktaş'ın bir kadro yapılanması vardır. Beşiktaş, Gomez kalsın diye transfer yapmaz, biz başarılı olmak için transfer yaparız. Bizde oyuncularımız futbol takımını yönetmezler, yönetemezler."

F.Bahçe ile sözleşmesi biten Gökhan Gönül'ün önümüzdeki sezon Beşiktaş formasını giyeceği herkes tarafından konuşuluyor, bu doğru mu?

"GÖKHAN Gönül, A Milli Takım oyuncusu. İyi de bir futbolcu. Biz anlaşmış olsak zaten açıklardık. Gökhan kadromuzda görmek isteyeceğimiz bir oyuncu. Ancak F.Bahçe'den geldiği için değil, iyi bir oyuncu olduğu için isteriz."

'Töre'nin 3 sene daha kontratı var'

Gökhan Töre'nin West Ham'a gittiği iddiası hakkında ne söylersiniz?

"GÖKHAN Töre, Beşiktaş'ın kontratlı oyuncusu. Çok kıymetli bir futbolcu. Biz de bu yüzden almıştık. Bonuslarla 5.5 milyon Euro'ya gelmişti. 3 yıl daha sözleşmesi var. Bizim olurumuz, bilgimiz olmadan hiçbir takıma imza atması mümkün değil."

Stat açıldı. Sıradaki yatırımınız ne olacak?

"BEŞİKTAŞ'TA biz en büyük, en önemli yatırımı borcu azaltmak adına yapacağız."

'Boyko'ya şan verilecek'

Devre arasında transfer ettiğiniz Boyko yeterince şans bulamadı. Takımda kalacak mı, gidecek mi?

"BİZ Boyko'yu 6 ay için transfer etmedik. Kendisine şans verilecek. Başarılı olsun istiyoruz. Oynasın ve başarılı olsun. İyi bir kaleci. Ukrayna Milli Takımı'nın oyuncusu. Avrupa Ligi finali oynamış bir takımın kalecisiydi. Biz canlı olarak da izledik.

Çok da iyi bir çocuk. Şanssızdı. Geldiği dönemde Beşiktaş kampını bitirmişti. Uyum süreci, duygusal ağırlığı da var. Bir dahaki dönem daha rahat eder. Gitmek için bir talebi olmadı. Ayrıca biz oyuncuya ‘Git' dediğimizde gidiyor mu? Hayır. O zaman biz niye oyuncu ‘Gitmek istiyorum' dediğinde gönderelim."

'Defansa 3 takviye yapacağız'

Transferde nasıl hamleler planlıyorsunuz? Şenol Hoca savunmanın öncelikli olduğunu söylemişti.
"BU yaz döneminde nokta transferler yapacağız. Direkt Şampiyonlar Ligi seviyesinde oyuncular alacağız. Defans bloğuna 3 takvi-ye yapacağız. Hepsini bonservisiyle alacağız."

'Bu diyen namerttir'

"Ne Bharara'nın iddianamesinde ismim yer alıyor ne de o yazılanlar doğru. Bunlar külliyen yalan iddialar."

New York Savcısı Preet Bharara'nın hazırladığı iddianamede, Reza Zarrab'ın sizin vasıtanızla Beşiktaş Kulübü üzerinden sponsorluk anlaşmaları yoluyla kara para akladığının yer aldığı öne sürülüyor. Bu iddialar hakkında ne söyleyeceksiz?

"O yazılanlar külliyen yalan iddialar. Ne böyle bir şey var ne de savcının iddianamesinde böyle bir şey var.

REZA Zarrab'ı ben Beşiktaş'tan loca almasından 1 ay evvel, 1 defa Olimpiyat Stadı'nda gördüm. Üzerinde Beşiktaş forması vardı. Locayı herkese nasıl sattıysak, ona da aynı şekilde sattık. Para havale yoluyla geldi, kulübün kasasına girdi. Bunun haricinde Reza Zarrab loca almasından evvel beni ziyarete gelmek istediğini söyledi. Geldi, bu kadar. Adamı ne tanırım, ne bir ticaretim olmuş, hiçbir şeyim olmamış.

BEN bir camia başkanıyım. Sokakta Beşiktaşlılar fotoğraf çektirmek istiyor. Ben onun ne iş yaptığını bilmem ki. 2 bin tane insanla fotoğraf çektiriyorum günde. Beşiktaş şu an çok parlayan bir yıldız. Onu aşağı çekmek için yapıyorlar.

BEŞİKTAŞ'IN sponsorlarına bak. Beko, Coca Cola, Vodafone, Adidas, Kalde. Şimdi bunlar gidecek de Reza Zarrab'ın parasını aklayacak. Komik, komedi yani. Bunu diyen namerttir.

BEN, Reza Zarrab'ı gördüğümde kaçak mıydı? Aranıyor muydu? Ne yapmışım ben bu adamla? Loca satmışım. Para nereye gelmiş? Beşiktaş'a."

'Stada Kartal heykeli geliyor'

Statta Beşiktaş logosu olmaması eleştiriliyor. Vodafone ile yapılan anlaşmadan dolayı konulmadığı iddia ediliyor.

"ALAKASI yok. Burası Beşiktaş'ın stadı. Vodafone'un logoları var, belki 1-2 tarafa biz de kendi logomuzu koyarız
ama Beşiktaş'ın kendi ismi iki tarafta da yazıyor. Ayrıca Köyiçi'ndeki gibi stadın dışına Kartal heykeli de yaptırıyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA