28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

BES, YENİERENKÖY BELEDİYESİ’NDE SÜRESİZ GREV BAŞLATTI

BES, Yenierenköy Belediyesi’nde süresiz grev başlattı

28 Kasım 2015 Cumartesi 13:10

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), örgütlü bulunduğu Yenierenköy Belediyesi’nde, “personelin sosyal güvencesiz çalıştırıldığı ve maaşlarını alamadığı” gerekçesiyle dün süresiz grev başlattı.

BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Yeni Erenköy Belediyesi’nde çalışanların sorunlarının çözülene kadar greve devam edeceklerini söyledi.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’na dün tekrar çözüm önerileri ilettiklerini belirten Arpalıklı, bakanlığın sorunlara bir an önce özüm bulmasını istedi.

Büyük mali sorunlar yaşayan Yenierenköy Belediyesi’nde eylül ve ekim ayı maaşlarını alamayan çalışanlar bir süredir eylem yapıyordu.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nin sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşturulması, borçların yapılandırılması ve çalışanların haklarına kavuşturulması için kısmi ve geçici maaş kesintisi de içeren bir öneri hazırladıklarını açıklamış ancak BES bu öneriyi kabul etmeyeceğini belirtmişti.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da 5’i geçici 122 personeli ve 22 milyon 500 bin TL borcu bulunan belediyede yaşanan sorunu “boyumuzu aştı” diyerek tanımlamıştı.

Yenierenköy Belediyesi’nin şu anda hizmet veremez durumda olduğunu ve çalışanların bir aydır işbaşı yapmadığını kaydeden Yıkıcı, geçen yıl göreve geldiğinde belediyenin borçlanma limitlerinin dolduğunu gördüğünü, kendi ayakları üzerinde duramayan, ultra borçları olan bir belediye devraldığını söylemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA