28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BES BAŞKANI BOZAT’TAN DİSİPLİN SORUŞTURMALARI KONUSUNDA AÇIKLAMA… “ATALIM GİTSİN” YÖNTEMİ

BES Başkanı Bozat’tan disiplin soruşturmaları konusunda açıklama…     “Atalım gitsin” yöntemi

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:29

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Lefkoşa Türk Belediyesinde son günlerde gündemde olan disiplin soruşturmaları konusunda açıklama yaptı.

BES Başkanı Savaş Bozat, haklarında disiplin soruşturması başlatılan personel hakkında prosedürün çalıştığı şubenin amiri tarafından tespit edilip ilgili kurula sevki ile başlayabileceğini kaydetti.

Bozat yaptığı yazılı açıklamada, toplanan kurulun yasa ile belirlenen cezaları uygun gördüğü takdirde personele uygulayabileceğini, bu cezaların ilkinin uyarma, ikincisinin kınama, üçüncüsünün kademe ilerlemesini kısa veya uzun süreli durdurma, dördüncüsünün, geçici olarak görevden çıkarma olduğunu hatırlattı.

Şube amirlerinin ilk üç sırada bulunan cezaların uygulanması için disiplin kurulunu çalıştırmadığını kaydeden Bozat, son maddede personelin gelmediği günler maaşından kesildiği halde “atalım gitsin” talebi ile disiplin kuruluna başvurduklarını savundu.

“Yeni seçilen belediye başkanının gözüne girmek için 18 kişilik liste İnsan Kaynakları Şube Amiri Ziya Güvenir tarafından başkana sunuluyor.” İfadelerini kullanan Bozat, bu noktada söz konusu kişilerin amirlerinin de sorumsuzluklarından dolayı disipline havale edilmesini istediklerini bildirdi.

Bozat, Belediyede son günlerde yaşanan sorunların özünü bu konunun oluşturduğunu, mevcut idari yapı ile başkent belediyesinin hizmet verme noktasında kilitlendiğini ve bu kilidi açmayı sendika olarak bir borç bildiklerini söyledi.

Bozat dün ayın 20’si olmasına rağmen, belediye personelinin Haziran maaşlarıyla yaşamaya çalıştığını da hatırlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA