BERKTUĞ: “GECE 04.00’E KADAR AÇIK HAVADA MÜZİK İZNİ VERİLDİ”
Karaoğlanoğlu/ Zeyko bölgesi sakinleri Girne’de gece geç saatlere kadar süren gürültüden dolayı uyuyamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

02 Ekim 2018 Salı 16:52
Karaoğlanoğlu/ Zeyko bölgesi sakinleri Girne’de gece geç saatlere kadar süren gürültüden dolayı uyuyamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.
Eyleme Girne İnisiyatifi ile Mahmut Paşa Bölgesi İnisiyatifi de destek verirken, “Uykuma ve Huzuruma Dokunma”, “Çevre Bakanı İstifa”, “Gürültü Hak Değil Haksızlıktır”, “DSÖ’yü Dinle, Sağlıklı Uyku İçin Maksimum 45 Desibel” pankart ve dövizleri taşındı.
BERKTUĞ: “GECE 04.00’E KADAR AÇIK HAVADA MÜZİK İZNİ VERİLDİ”
Karaoğlanoğlu/Zeyko Bölgesi sakinleri adına basın açıklaması yapan Girne İnisiyatifi aktivisti Mustafa Berktuğ, “kıyılara denizlere ve toprağa çöreklenen ve tek gözettiği kendi çıkarı ve rantı olan zihniyetin, şimdi de en doğal insan hakkı olan uykuya göz diktiğini” ifade etti.
Karaoğlanoğlu ve Girne bölgesinde bütün yaz en az 3 gece uykusuzluğa mahkûm edildiklerini söyleyen Berktuğ, Çevre Bakanı’nın çıkardığı tüzükle saat 04.00’e kadar açık havada müziğe izin verdiğini 2018 Ağustos’unda yasallaşan bu tüzükle Karaoğlanoğlu/Zeyko bölgesinin keyfi olarak “Hassasiyet seviyesi 3” olan bölge olarak belirlenip, Kaya Palazzo Sky Bar’a haftanın 3 gecesi saat 04.00’e kadar açık havada müzik izni verildiğini savundu.
Yoğun konutların bulunduğu bölgenin “Hassasiyet seviyesi 2” olan bölge kapsamında olması gerektiğini ifade eden Berktuğ, bölge halkının haksızca ve keyfi şekilde gürültü kirliliği içinde yaşamaya zorlandığının altını çizdi.
“ÇEVRE DAİRESİ MÜDÜRÜ’NE 70 İMZALI ŞİKÂYET DİLEKÇESİ VERDİK”
Berktuğ, Çevre Dairesi Müdürü’ne 70 imzalı şikâyet dilekçesi verilmesine rağmen, bunun da Daire tarafından dikkate alınmadığını aktardı ve Çevre Bakanı’nın bu konuda “Mahalleleriniz artık kumarhanecilerin ve diskocularındır, gidin” mesajı verdiğini savundu.
“Biz disko gürültüsüyle sabah 4’te uyumaya çalışırken sosyal medyada Kaya’nın otellerinde eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Çevre Bakanlığı bürokratlarından da hesap soracağız” diyen Berktuğ, bölge sakinlerinin sabrının tükendiğini bildirdi.
“BAKANLAR KURULU’NU UYARIYORUZ…”
Berktuğ, şöyle devam etti:
Bakanlar Kurulu’nu uyarıyoruz, aleyhteki uzman görüşlerine ve halkın tepkisine rağmen, bu Tüzük geri çekilmez ve/veya iyileştirilmezse eylemlerimiz artarak devam edecektir. Ayrıca yargıya da başvurarak mücadelemizi hukuk yoluyla da devam ettireceğiz.
Derhal yeni bir düzenlemeyle, tüm yerleşim alanlarında gece 23.00’ten itibaren ses sınırı Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü değer olan 45 desibele çekilmelidir.
Çevre Dairesi’nin haksız yere 3. Hassasiyet Bölgesi olarak belirlediği bölgemiz acilen 2. Hassasiyet Bölgesi haline getirilmelidir.
Çevre Bakanını istifaya davet ediyoruz, adil bir gürültü kirliliğiyle mücadele tüzüğü istiyoruz, çevreci ve halktan yana bir çevre bakanı istiyoruz”
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.