25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

BENTER: KÜLTÜRE KATKI ARTARAK DEVAM EDECEK

Benter: Kültüre katkı artarak devam edecek

19 Şubat 2015 Perşembe 13:49

Aralarında İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu  Selma Argon’un da bulunduğu, Mehmet Akif Ersoy Aile Derneği’nden (Akif-Der) heyeti, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ni ziyaret etti

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter,Vakıflar İdaresi’nin vizyonu gereği, kültürel faaliyetlere olan katkılarının artarak devam edeceğini söyledi.

İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un anısına düzenlenen şiir okuma yarışması ödül törenine katılmak için KKTC’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Aile Derneği (Akif-Der) yöneticileri, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ni ziyaret ederek, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ile görüştü.

Akif-Der yöneticileri, Mehmet Akif Işık, Dr.Lütfü Şehsuvaroğu, Fatih Baykan ve milli şairin torunu Selma Argon, Prof. Dr. İbrahim Benter ile görüşmelerinde, şiir okuma yarışmasına katkılarından dolayı Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne teşekkür etti.

Akif – Der Genel Başkanı Mehmet Akif Işık, ziyarette yaptığı açıklamada, KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışmasının kendilerini çok memnun ettiğini ifa ederek, “Emeği geçen herkese ve özellikle Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne, verdiği hediyeler ve kurmuş olduğu Vakıflar standı ile yer almasından bu organizasyonda dolayı teşekkür ediyoruz.

Türkiye’de resmi olarak kutlanan Mehmet Akif Ersoy haftasının KKTC’de de resmi hafta olarak kutlanması temenni ediyoruz” dedi.

“ERSOY’U TORUNUNDAN DİNLEMEK GURURLANDIRDI”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de, Kıbrıs Vakıflar İdaresi olarak KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışmasında yer almaktan ve Dernek üyeleri ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u, torunu Selma Argon’un anlatımlarından bire bir tanımak ve öğrenmenin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Benter, Vakıflar İdaresi’nin özellikle son yıllarda kültürel faaliyetlere olan katkıları ile ilgili Dernek yöneticilerine bilgi verdi.

Vakıflar İdaresi’nin vizyonu gereği olarak kültürel faaliyetlere olan katkılarının artarak devam edeceğini belirten Benter, arıca, Mehmet Akif Ersoy Aile Derneği ile birlikte kültürel projelere imza atma temennisinde bulundu.

Ziyarette hazır bulunan, Mehmet Akif Ersoy anısına şiir yarışmasını düzenleyen KKTC Esnaf ve Sanaatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu da, ödül töreninde ilk beşe seçilen öğrencileri, bir adet dizüstü bilgisayar ve dört adet tablet ile ödüllendiren  Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA