29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

BENLİ: “YURTTAŞLARIMIZLA BİRLİKTE KENTİMİZİ İLERİYE TAŞIYORUZ”

Gönyeli Belediyesi “Belediyeniz Size Geliyor” etkinliği ile bu kez Yeşilada Parkı’nda yurttaşlarla buluştu

Benli: “Yurttaşlarımızla birlikte kentimizi ileriye taşıyoruz”

11 Ağustos 2016 Perşembe 17:24

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Belediyeniz Size Geliyor” etkinliklerini yaygınlaştırarak, Yeşilada Parkı’ndaki geceye yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi, düşüncelerini paylaştı, projeleri dinledi.
 

Benli: “Sizleri dinlemeden, sizlere anlatmadan, bu yolu sizinle birlikte yürümek mümkün değil.” 

“Gerçekleşmiş bütçeler üzerinden incelerseniz, Gönyeli Belediyesi fert başına yatırımda en öndedir”.


Gönyeli Belediyesi, yurttaşlarla yüz yüze iletişimi ilerletmek ve projelerini paylaşmak için düzenlediği “Belediyeniz Size Geliyor” etkinliğini Yeşilada Parkı’na taşıdı.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “yurttaşlarımızla birlikte kentimizi ileriye taşıyoruz” dedi.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’nin ekibiyle birlikte, yurttaşların eleştiri ve önerilerini de dinlediği etkinlik yoğun ilgi gördü.
Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi gitar ve keman kursu öğrencilerinin, eğitmenleri ile birlikte gösterilerini de sunduğu etkinlikte, projeler anlatıldı.
Gönyeli Belediye Müdürü Ferruh Dülgeroğlu’nun etkinliğin içeriği ve ilerleyişi ile ilgili bilgi verdiği konuşma ile başlayan etkinlikte, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, kısa bir konuşma yaptı.
Etkinliğin sonunda ise Gönyeli Yükseliş Korosu’nun müzik dinletisi de yapıldı.

Yurttaşlara kokteylin de sunulduğu etkinlikte Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Y. Benli, vatandaşlar bire bir ilgilenerek görüş ve önerileri dinledi.

“Belediyeniz Size Geliyor” etkinliğinin ilki Soylu Sokak’ta düzenlenmişti.

 

Benli: Bu kenti sizlerle birlikte büyüttük

 

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Belediyeniz Size Geliyor” etkinliklerini yaygınlaştırarak, her bölgeye gideceklerini söyledi, “Hem sizleri dinlemek, hem de projelerimizi anlatmak son derece önemlidir. Bu kenti sizlere dokunarak, sizleri dinleyerek, birlikte büyüttük” şeklinde konuştu.
“Sizleri dinlemeden, sizlere anlatmadan sizinle birlikte yürümek mümkün değil. Uzunca bir süredir sizin isteklerinizi almaya çalışıyoruz. Bu şikâyetler ve isteklerle ilgili kanallar oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuşan Benli, ALO 186 hattı oluşturduklarını ve bu hattın arkasında vatandaşların işlerini takip eden bir sistem kurduklarını söyledi. Benli vatandaş ile iletişim kurmak adına açabildikleri tüm kanalları açmaya çalıştıklarını da söyledi.

Benli, belediyecilikte 2 konunun önemine vurgu yaparak birincisinin iş bitirebilme gücü olduğunu diğerinin ise iş listesindeki öncelikli sorunlarda ne kadar mesafe alındığının önemli olduğunu belirtti.

Benli sözlerine şöyle devam etti: 
“Bizim gücümüzü oluşturan çeşitli unsurlarımız var. Teşkilat yapımız, bütçemiz ve iş disiplinimiz en başta geliyor. Gerçekleşmiş bütçeler üzerinden incelerseniz bizim bütçemizin, bizden sonra mali yapısı en iyi olan belediyenin fert başına yatırım bütçesinden önde olduğunu göreceksiniz. Bu sizlerin sayesindedir. Çünkü Gönyelililer sosyal sorumluluk sahibidir, aldıkları hizmetin bedelini ödemekte, ödedikleri her kuruşun karşılığını da hizmet olarak geri almaktadırlar. Bu nedenle Gönyeli halkına teşekkür ediyorum. Gönyeli’de belediye başkanı olmak bir şanstır. İyi yönettiğimiz iddiasındayız ama bizim işçimizi, belediye müdürümüzü, personelimizi başka bir toplum yapısı üzerine koyarsanız bu seviyede başarılı olamayız.”

“Ülkedeki belediyelerin hedefleyemedikleri Gönyeli’de bitmiştir”

Gönyeli Belediye Başkanı Benli, ülkedeki belediyelerin hedefleyemediklerinin Gönyeli’de bittiğine vurgu yaparak asfaltların kazılmamak üzere yapıldığını şimdilerde ise yeni projelere yöneldiklerini söyledi.

Gönyeli’nin ülkenin en hızlı büyüyen kenti olduğuna dikkat çeken Benli, yıllık 500 ile 700 arası yeni konut açıldığını belirtti.

Benli sözlerini şöyle tamamladı: Gönyeli büyürken temel sorunları büyütmeme ilkesi ile 8 yıl uğraştık, artık Gönyeli büyüdükçe biz de güçleniyoruz. Yeni hedeflerimizde insanı merkeze alan sosyal hedefler var. Daha çok insana değen projeler ürettik. Birçok projemiz var. Bu çağdaşlaşmanın bir gereğidir. Çevre ile ilgili projeler var. Parklarımızın geçmişten daha bakımlıdır. Ama en önemlisi Gönyeli’de artık cadde dönüşüm projeleri uygulanmaktadır. Bunun yanında hizmet kalitesini artırmak da ciddi önem taşır.

Bunun yanı sıra bazı projelerden de bahsetmek istiyorum. Kanlıköy köprüsünün yenilenmesi, belediye bulvarındaki sel taşkınlarına neden olan köprü yeniden düzenlenmiştir. Dere ıslahı projelerimiz devam ediyor. Ülkenin en büyük ölçekli okul öncesi binasının ikinci etap ihalesi tamamlandı. Kısmetse ders yılı başında açmayı planlıyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA