29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BENLİ, “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYU HALKIMIZLA BULUŞTURMAYA HAZIRIZ”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, tarihi bir proje ile Türkiye’den adamıza gelen suyun halkımıza ulaştırılması yönünde belediyelerin hazır olduğunu, hükümetin gerekli adımları atmasını beklediklerini söyledi

Benli, “Türkiye’den gelen suyu halkımızla buluşturmaya hazırız”

02 Mayıs 2016 Pazartesi 17:06

Benli, “Hükümet, Türkiye’den gelen suyun, yerel yönetim depolarına teslim fiyatını bir an önce belirlemelidir;  suyun, halkımıza ulaşması için yapılması gereken düzenleme budur” şeklinde konuştu.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Bize suyu versinler, halkımızla hemen buluşturmaya hazırız” dedi.

“Biz hazırız”

Bizim iddiamız, su yönetiminin belediyelerimiz tarafından yapılabileceği yönünde olmuştur. Bu iddiamız devam etmektedir. Ancak bugünkü aşama, meselenin geçiş süreci ile ilgilidir. Bu geçiş sürecinde suyun dağıtımı yerel yönetimlerin sorumluluğunda olacaktır. Bizler buna hazırız, fiyat belirlensin,  suyu halkımızla buluşturalım.


“Tahsilat oranı % 96’a yükselmiş, su dağıtım altyapısı % 100’ü yenilenmiş” bir kentin belediye başkanı olarak konuştuğunu belirten Ahmet Yalçın Benli,“Özel şirketlerin bu noktaya ulaşması çok kolay değildir. Gönyeli Belediyesi bu nedenle suyun dağıtımına çok önceden hazırdır” dedi.

“Maliyet için uzlaşı”

“Suyun dağıtımı için varız, hazırız, bekliyoruz” diyen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, hükümetin, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile suyun kıyıdaki teslim maliyeti konusunda uzlaşması gerektiğine dikkat çekti.
Bu uzlaşının ardından yapılacak maliyet hesaplamaları ile suyun, yerel yönetimlerin depolarına teslim fiyatının da ortaya çıkacağını anımsatan Benli, “Böylece tüm diğer maliyet hesapları ile birlikte, Türkiye’den gelen suyun halkımıza kaç paraya ulaşacağı belirlenecektir. Elbette arzumuz makul bir fiyat oluşmasıdır. İnanıyoruz ki, tüm çevrelerin arzusu bu yöndedir. Bizler, suyun hemen dağıtımı için hazırız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA