23 Kasım 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa13°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele13°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara10°C

“BENİ BEN YAPAN, BURAYA GELİRKEN VE BUGÜNE KADAR TAŞIYAN BİR EKİBİM VARDI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından, Dr. Fazilet Öztürk anısına düzenlenen "Üreten Eller" sergisinin açılışına katıldı.

“Beni ben yapan, buraya gelirken ve bugüne kadar taşıyan bir ekibim vardı”

11 Ekim 2018 Perşembe 19:11

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından, Dr. Fazilet Öztürk anısına düzenlenen "Üreten Eller" sergisinin açılışına katıldı. 
Meral Akıncı, burada yaptığı konuşmada, "Üreten Eller" sergisinin gerçekleşmesine öncülük eden Sağlık Bakanı Filiz Besim ve serginin düzenlenmesine tüm katkı koyanları tebrik etti.
Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki hastaların ürettikleri sanat çalışmalarının öneminden bahseden Meral Akıncı, konuşmasının devamında, hastanenin kuruluş yıllarında ortaya özveri ile konan emeklerin ve yürütülen çalışmaların önemini dile getirdi. 
İdealist insanların ortaya koyduğu irade ve emek ile birlikte, kendisinin psikolog olarak görev yaptığı dönemde, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin uluslararası ölçekte bir merkeze dönüştüğünü vurgulayan Meral Akıncı, hastaneye sahip çıkılıp, korunup geliştirilmesinin önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Hastanede bugün itibarı ile birçok doktor, psikolog, hemşire ve çalışanın görev yaptığını ve bunun bir gurur kaynağı olduğunu kaydeden Meral Akıncı, hastaneyi bugünlere taşıyan her bir bireye teşekkür etti.

“BENİ BEN YAPAN, BURAYA GELİRKEN VE BUGÜNE KADAR TAŞIYAN BİR EKİBİM VARDI” 
“Beni ben yapan, buraya gelirken ve bugüne kadar taşıyan bir ekibim vardı. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, konuşmasında vefa duygusunun önemine dikkat çekti ve ülkede ruh sağlığı alanında atılan ilk tohumlarda kimlerin ortaya emek koyduğunun bilinip, hatırlanıp unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

ZORLUKLARA RAĞMEN ELDE EDİLEN BAŞARILAR…
Konuşmasının devamında, kendisinin genç bir psikolog olarak mezun olup ülkeye döndüğü yıllarda, psikoloji dalıyla ilgili insanların çok fazla bilgi sahibi olmadığını anımsatan Meral Akıncı, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalıştığı yıllarda yaşanan zorluklara rağmen elde edilen başarılara vurgu yaptı. Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bugün hizmet verdiği mevcut binaya taşınmadan önce Lapta’ya taşınmasının gündeme geldiğini fakat kendisi ile birlikte birçok uzman kişinin, hastaların sosyal entegrasyonuna vurgu yapıp hastaların toplumdan kopmamaları konusunda uyarılarda bulunması sonucunda bu karardan vazgeçildiğini kaydetti. Meral Akıncı, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bugün hizmet verdiği mevcut binaya taşınmasında dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk Psikiyatrist Prof. Dr. Vamık Volkan’ın da bilgi ve fikirlerinden yararlanıldığını söyledi.

TÜRLÜ İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN PSİKOLOJİ LABORATUVARI KURULDU
Konuşmasında, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, geçmişte türlü fiziki ve insan kaynağı sıkıntılarına rağmen elde edilen başarılardan örnekler veren Meral Akıncı, 
Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kendisi ile birlikte birçok değerli kişinin emekleri sonucunda bir psikoloji laboratuvarı kurulduğunu ve hastalara yıllarca profesyonel hizmetler verildiğini aktardı.
Konuşmaların ardından, hastaların üretimlerinden oluşan serginin açılışı ve müzayede gerçekleşti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA