BENGİHAN: HALK BUNLARI HAK ETMİYOR
Bengihan: Halk bunları hak etmiyor

29 Mart 2023 Çarşamba 13:46
Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) bugün Cumhurbaşkanlığı önünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Londra ziyaretini protesto etti.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, eylemde yaptığı açıklamada, depreme hazırlık amacıyla kaynak yaratılmaya ve maaşlardan kesinti yapılmaya çalışılan bir dönemde Cumhurbaşkanının tasarruf yapmak yerine “sürekli yurt dışına geziler düzenlemesini” eleştirdi.
Eyleme, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Başkanı Mustafa Baybora ve Genel Sekreter Burak Maviş de katılarak destek verdi.
-Bengihan
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı “şehir şehir gezdiğinden ötürü "fahri Evliya Çelebi" unvanına layık gördüklerini” söyleyerek, Cumhurbaşkanlığına verilmek üzere "fes ve yastık" takdim etmeye geldiklerini dile getirdi.
Bengihan, bugünkü eyleme KTÖS’ün de katılarak destek verdiğini belirtti.
Memleketin yangın yerine döndüğünü, hükümetin Türkiye’de yaşanan deprem sonrası kaynak arayışında olduğunu söyleyen Bengihan, halkın depremden ötürü üzüntü ve endişe duyduğunu kaydetti.
Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Bengihan, çocukların yaşamını yitirmesine yol açanların hesap vermesi ve hükümetin de bu sürecin takipçisi olması gerektiğini ifade etti.
Bengihan, depremin ardından ülkedeki okulların, hastanelerin, kamu binalarının deprem dayanıklılığının sorgulandığını söyleyerek, yapılan incelemelerde okulların büyük bölümünde sıkıntılar olduğunun tespit edildiğini, bazı okullarda eğitimin çadırlarda devam ettiğini belirtti.
Bunun yanında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde de 11 servisin depreme dayanıklı olmadığının ortaya çıktığını kaydeden Bengihan, hükümetlerin birinci sorumlulukları olan okul, hastane, yol gibi yatırımları yapmadığını söyledi.
Bengihan, gelinen aşamada olası bir depremde felaket yaşanmaması adına seferber olunduğunu söyleyerek, Başbakanın, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların kaynak yaratmak için uğraştığını belirtti.
“Ülke bu noktayken Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Evliya Çelebi gibi şehir şehir geziyor. Bu ziyaretler ne tesadüfse Christmas ve Easter gibi zamanlara denk geliyor” diyen Bengihan, seyahat için harcanan miktara da değinerek, hükümetin emekliler ve çalışanların maaşlarına kesinti yaptığı bir dönemde Cumhurbaşkanının “umursamaz bir şekilde şehir şehir gezdiğini” iddia etti.
Bengihan, Cumhurbaşkanlığının akaryakıt giderleri ve örtülü ödenek miktarını eleştirdi.
Toplumun bu şekilde yönetilmeyi hak etmediğini söyleyen Bengihan, ‘Cumhurbaşkanı Tatar’ın tavırlarının kabak tadı verdiğini’ savundu.
Bengihan, beraberinde getirdiği kabağı ve Evliya Çelebi ile özdeşleşen fes ile yastığı Cumhurbaşkanlığı’na vereceğini belirtti.
-“Ek vergiler…. Halk bunları hak etmiyor”
Hükümetin maaş kesintilerine yönelik kararını eleştiren Bengihan, yasaya göre kesinti yapılmasını istemeyenlerin dilekçe yapması gerekeceğini, bunun gönüllülük esasına uygun olmadığını, yapılması gerekenin maaşında kesinti yapılmasını isteyenlerin dilekçe vermesi olduğunu söyledi.
Harçların artırıldığını, dolaylı ve ek vergiler getirildiğini belirten Benighan, halkın bunları hak etmediğini söyledi.
Bengihan, Cumhurbaşkanının tasarruf tedbirlerini uygulayarak örnek olması gerektiğini belirtti.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun “sendikalar okul yapsın” dediğini söyleyen Bengihan, “Sendikalar okul, yol, hastane yapacak, mevduatlardan ve maaşlardan kesintiler olacak o zaman siz ne yapacaksınız, ülkeyi de sendikalar yönetsin” dedi.
“Emeklilik Yasasında değişiklik”
Emeklilik yaşına yönelik bir yasa önerisinin hazırlandığını söyleyen Bengihan, “Büyük bir tehlike var” dedi.
Emeklilik Yasası uyarınca 60 yaştan sonra kamuda çalışmanın mümkün olmadığını söyleyen Bengihan, yasanın Emeklilik Yasası ile Sosyal Güvenlik Yasası’nı eşitlemek amacıyla hazırlandığının belirtildiğini o halde emeklilik yaşının neden 65’e çıkarılmak istendiğini, 60 yaşın neden değişeceğini sordu.
Bengihan, hükümetin gündeminde emeklilik yaşı, ek mesailer, çalışma saatlerinin bulunduğunu söyleyerek, eleştiriler yaptı.
Çalışanlarla ilgili yasa öneri ve tasarılarının teknik komitelerde görüşülmesi ve orada geçmesi gerektiğini söyleyen Bengihan, bu aşamanın atlanması halinde usulen eksik olacağını belirtti.
Bengihan, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yetkiliye yastık, fes ve kabağı teslim etmek istedi, kimsenin teslim almaması üzerine eleştirilerde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Basketbol Kulüpler Birliği’nden Sezon Sonu TeşekkürüKıbrıs Türk Basketbol Kulüpler Birliği Derneği, 2024–2025 sezonunun tamamlanmasının ardından tüm paydaşlara teşekkür ederek, basketbolun ülkede en büyük ikinci branş haline gelmesine katkı koyan herkese minnetlerini iletti.19 Temmuz 2025 Cumartesi 19:03BASKETBOL
Nasıroğlu: Camiaya Teşekkür EderimBasketbol Federasyonu Başkanı Nasıroğlu, sezonun sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, hakemlerden oyunculara kadar tüm camiaya teşekkür ederek, yeni sezon planlamasına hemen başlayacaklarını belirtti.19 Temmuz 2025 Cumartesi 18:58BASKETBOL
Rum örgütler silah yüklü geminin Limasol’a yanaşmasını istemiyorRum tarafındaki bazı örgütlerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Denizcilik Müsteşarlığı ve Limanlar İdaresine gönderdikleri mektupla “Ocean Grand” isimli Amerikan bandıralı geminin Limasol’a demirlemesinin engellenmesini istedikleri haber veril19 Temmuz 2025 Cumartesi 17:04KIBRIS
DAÜ Rektörü Kılıç'tan 20 Temmuz mesajı...Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıl Dönümü ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:33DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İzinsiz İkamet Eden Beş Kişiye Yasal İşlemKKTC genelinde yapılan denetimlerde, ikamet izni olmadan ülkede kalan beş kişi tutuklandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:32KIBRIS
Çayırova’da Hırsızlık Girişimi Suçüstü YakalandıAraziye izinsiz girip hurda demirleri çalmaya çalışan üç kişi, olay yerinde suçüstü yakalandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:32KIBRIS
Güzelyurt’ta 41 yaşındaki Selçuk Nadıç aniden rahatsızlanarak hayatını kaybettiGüzelyurt’ta sakin 41 yaşındaki Selçuk Nadıç’ın dün evinde aniden rahatsızlandığı, ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:30KIBRIS
Limasol’da yayaya çarparak ölümüne neden olan, ehliyetsiz ve sigortasız 18 yaşındaki sürücü aranıyorLimasol’da 58 yaşındaki yayaya çarparak ölümüne neden olan, ehliyetsiz ve sigortasız olduğu öğrenilen 18 yaşındaki sürücü aracını bırakarak kaçtı. Polis sürücüyü arıyor.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:29GÜNEY KIBRIS
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerle kutlanıyor: Erdoğan da katılıyorTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51’inci yıl dönümünde düzenlenecek 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacak.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:28KIBRIS
Tufan Erhürman: Çözümsüzlük çözüm değildir ve Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi vardırCTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, New York'taki Kıbrıs zirvesini değerlendirerek, "toplantı olsun diye toplantı yapıldı" dedi, "Çözümsüzlük çözüm değildir ve Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi vardır" ifadelerini kullandı.19 Temmuz 2025 Cumartesi 14:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs