28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

BELEDİYELER BİRLİĞİ YÜRÜTME KURULU’NDA SEL FELAKATLERİNİN ETKİLERİ KONUŞULDU

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin (KTBB) dün gerçekleştirdiği 5. yürütme kurulu toplantısında sel felaketlerinin etkileri ve yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Belediyeler Birliği yürütme kurulu’nda sel felakatlerinin etkileri konuşuldu

18 Ocak 2019 Cuma 15:30

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin (KTBB) dün gerçekleştirdiği 5. yürütme kurulu toplantısında sel felaketlerinin etkileri ve yaşanan sıkıntılar ele alındı. Toplantıda ayrıca Belediyeler Yasası’yla ilgili çalışmalar da değerlendirildi. 

Belediyeler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre KTBB ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki gerçekleştirilen, yılın ilk toplantısında, öncelikli olarak meydana gelen sel felaketinden dolayı yaşanan sıkıntılar değerlendirildi.

KTBB Yürütme Kurulu, mücbir sebeplerle doğal afet gereği birlik tarafından sahada yapılan çalışmaların gerektirdiği akaryakıt masraflarının ve personelin ek mesailerin K.T. Belediyeler Birliği tarafından karşılanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Toplantının diğer bir gündem maddesi ise Dünya Bankası’ndan gelen eğitim talebi idi. Bu doğrultuda, 30 Ocak Çarşamba günü belediyelerin gelir artırıcı çalışmalarının değerlendirileceği bir toplantı gerçekleştirilmesi ve bu toplantıya 28 Belediye Başkanı veya yardımcılarının katılmasına oy birliğiyle karar verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın Belediyeler Yasası’ndaki değişikliklere olumlu yaklaşımı sebebiyle, belediye başkanlarının yoğunlaştırılmış ve iyi çalışması neticeye varılabileceği; bakanlığın üzerinde durduğu ceza ve denetim konuları dışında, mali açıdan gelir artırıcı tedbir ve tablolara öncelik verilmesinin İçişleri Bakanlığı’na bildirilmesine; ayrıca K.T Belediyeler Birliği tarafından bir yerel yönetim uzman veya danışmanın bu yasa çalışmalarında yer almasına da oy birliğiyle karar verildi.

KTBB 5. Yürütme Kurulu Toplantısı’nda ayrıca, Birlik Meclis üyelerinin tanışma amaçlı bir toplantıya çağrılması  da kararlaştırıldı.

Mahmut Özçınar, toplantıda Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreter Mehmet Duman ve Özel Kalem Müdürü Tolga Öztürk’ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştireceği ziyaret ve temasları hakkında bilgi verdi. Özçınar ayrıca, 2019 yılı içerisindeki AB toplantıları ve fuarlar hakkında da bilgiler aktardı.

KTBB Yürütme Kurulu, Avrupa Konseyi toplantılarına dönüşümlü olarak, K.T Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu’ndan bir temsilci, AB Konseyi Genel Kurulu toplantılarına ise K.T. Belediyeler Birliği Birlik Yönetim Kurulu’ndan bir kişinin daha katılmasına da oy birliği ile karar verdi.

Cyprus Pest Control Ltd’nin K.T. Belediyeler Birliği’nde “Haşere ile Mücadele” konusunda ilgili personele yönelik eğitim çalışması talebinin de Birlik Yürütme Kurulu’nca uygun bulunduğu toplantıda askere verilen su konusunda karşılaşılan problemlerin de hukuk danışmanı tarafından değerlendirilerek bir sonuca bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

Belediyelerin elektrik ile ilgili problemi konusunda ise, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’ndan randevu talep edilerek bir toplantı yapılmasına, ayrıca, Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu toplantıları gündeme geldiğinde de ilgili belediye başkanının da katılmasına oy birliği ile karar verildi.

Anıtlar Yüksek Kurulu’nda, K.T. Belediyeler Birliği’ni temsilen Lefkoşa Türk Belediyesi İmar Şube Amiri Dervişe Ener’in katılması ve alınan kararların, K.T. Belediyeler Birliği’ne de gönderilmesi deoy birliğiyle kararlaştırıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA