BELEDİYELER BİRLİĞİ AB'DE ARTIK "ÜYE" STATÜSÜNE SAHİP

01 Nisan 2015 Çarşamba 12:07
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne (KTBB) Avrupa Konseyi Yönetimler Kongresi’ndeki üyelik statüsünün yeniden verildiği bildirildi.
KTBB Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli bir önceki genel kurulda “misafir” gibi karşılandıklarını bu yılki katılımlarında ise statülerinin değişerek üye olarak kabul edildiklerini belirtti.
Benli, “Kıbrıslı Türklere statüleri iade edildi. Artık yerel yöneticilerimizin Avrupa Konseyi’nde kalıcı bir sandalyesi vardır” dedi.
KTBB’den yapılan açıklamaya göre, Ahmet Benli başkanlığındaki heyet Strazburg’ta Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 28. Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı
Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi Başkanı Jean-Claude Frecon ile resmi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Hüseyin Köle ve Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yerel Yönetimler Sekreteryası Genel Müdürü Jean Philippe Bozauls da hazır bulundu.
Belediyeler Birliği heyeti, Denetim, Güncel İşler ve İdari İşler Komiteleri’nin toplantılarında yer aldı. Komite toplantılarının ardından Genel Kurul Toplantısına katılan heyet, toplantıyı resmi temsilcilerin olduğu bölümden takip etti.
Heyet ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi’nin verdiği yemeğe de katıldı.
BENLİ TEŞEKKÜR ETTİ
Benli, toplantıda Kıbrıslı Türklerin temsiliyetinden doğan haklarının iade edilmesinden dolayı Avrupa Konseyi’ne teşekkür etti, Kıbrıslı Türk yerel yöneticilerin toplantılara daha aktif olarak katılımının sağlanacağı sözünü verdi.
Benli üyelikle ilgili açıklamasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi’nin, Kıbrıslı Türklerin temsiliyetinden doğan haklarını iade ettiğini vurguladı.
Benli, 2016 yılının Mayıs ayında denetleme için Avrupa’dan bir heyetin adaya geleceğini gözlemcilerin hazırlayacağı raporun Kıbrıslı Türkler için bir şans olduğunu kaydetti. Benli, “bu raporun ayrılığı değil, Kıbrıs’ta birleşmeyi ve çözümü içeren objektif bir sonuç üretmesini istiyoruz” dedi.
Eylül ayında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Kıbrıs ile ilgili bir rapor hazırlayacağına işaret eden Benli, temennisinin bu raporun Kıbrıs’ın her iki tarafının da incelenerek, demokratik yollarla seçilmiş Kıbrıslı Türk belediye başkanları ile de istişare sonucu tamamlanması olduğunu söyledi. Benli, Konsey’den objektif bir rapor hazırlamasını beklediklerini dile getirdi.
Benli, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne yaptığımız ilk ziyarette, delege ve temsiliyet anlamında statümüzü kararlılıkla geri istemiştik. Bu talebimiz sonuç verdi. Kimi komitelere davet almıyorduk, bu yöndeki rahatsızlığımızı da paylaşmıştık. Ayrıca, Konsey’e yönelik ağ bilgilerine ulaşmak için de şifrelerimizi istedik. Tüm bu taleplerimiz görüşülerek kabul edildi” dedi.
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
Yılbaşı eğlencesi cep yakıyor, işte fiyatlar!İşte sanatçıların sahne alacağı oteller ve yılbaşı programları14 Aralık 2025 Pazar 11:48YAŞAM
İskele'de kaza!İskele'de kaza!14 Aralık 2025 Pazar 11:48KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.