19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

BAYRAMDAN SONRA SAKAL TIRAŞI OLACAK

Bayramdan sonra sakal tıraşı olacak

21 Şubat 2014 Cuma 20:06

Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakli yapılan Recep Sert'in Ramazan Bayramı'ndan sonra sakal tıraşını olacağını ve 15 gün sonra aynaya bakacağını söyledi.

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'da Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün nakledildiği Recep Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Sert'in yoğun bakım ünitesinden çıkarıldıktan sonra daha rahat hareket etmeye başladığını, ayağa kalktığını, odasında dolaştığını, kendi ihtiyaçlarını kendisinin görebildiğini dile getiren Özkan, her şeyin yolunda gittiğini kaydetti.

Sakallarının çıktığını ancak henüz tıraş olmadığını belirten Özkan, Sert'in yüzündeki ödemleri nedeniyle kendi yüzünü henüz görmediğini bildirdi. 

Sert'in beslenmesini tüple gerçekleştirdiğine işaret eden Özkan, dilin çenesine dikilmesi operasyonu tamamlandıktan sonra normal beslenmeye başlayabileceğini ifade etti. Bu operasyonu da bayramdan sonra yapmayı planlandığını bildiren Özkan, "Recep, bayramdan sonra tıraşını olacak, 15 gün sonra aynaya bakacak ve 1 ay sonra da normal beslenmesine başlayacak" dedi. 

Özkan, dilin çenesiyle bütünleştirilmesi ile ilgili operasyonda boğazdan nefes almasını sağlayan deliğin de kapatılacağını söyledi. 

Recep Sert, kuzu çevirme yemek istiyor

Recep Sert'in ağabeyi Güven Sert ise kardeşinin moralinin çok iyi olduğunu kaydetti. Recep Sert'in gününü televizyon izleyerek, odasında dolaşarak geçirdiğini belirten Sert, "Recep'in sağlığı da keyfi de iyi. Tavla alacağım ve karşılıklı oynayacağız" diye konuştu. 

Recep Sert'in yüzünü çok merak ettiğini ancak doktorların tavsiyesini uyduğunu ve hiçbir şekilde yüzünü bakmadığını vurgulayan Sert, şöyle konuştu:

"Kardeşim bir an önce normal beslenmeye başlamak istiyor. Şu anda ne bulursa yiyecek ama yiyemiyor. Tüple besleniyor. Önceden de mamalarla besleniyordu, bu nedenle yemeğe hasret. Yemek yemeğe başladığında ilk yiyeceği şeyin kuzu çevirme olmasını istiyor" diye konuştu. 

Muğla'da 17 Temmuz'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'dan (43) alınan yüz ve çene, 2007 yılında temizlediği silahın ateş alması sonucu yüzünden yaralanan 27 yaşındaki Recep Sert'e 18 Temmuz'da nakledilmişti. Bu ameliyatla Türkiye'de ilk alt ve üst çene nakli operasyonu gerçekleştirilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA