19 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, ULAŞTIRMA BAKANI HATAY'DA NE YAPIYOR?

Hatay’da resmi temaslar yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs ve Kore gazileri ile de bir araya geldi.

Bayram değil seyran değil, Ulaştırma Bakanı Hatay'da ne yapıyor?

17 Haziran 2016 Cuma 17:46

 

Bakan Dürüst sohbet ettiği gazileri  KKTC’ye  davet etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre  gazilerle buluşma sırasında  basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Dürüst, şunları söyledi:
 
“Bugün bizler özgürce yaşam bulabiliyorsak, adada Türklüğün devamını sağladıysak bunun yegane sebebi şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onlara minnettarız. Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi ile beraber canını ortaya koyan Anadolu insanı sayesinde KKTC var olmuştur.

Geçmişimizi asla unutmamalıyız. Hatay’a yapmış olduğum resmi ziyaret programı içerisinde beni en çok duygulandıran şüphesiz gazilerimizle yapmış olduğumuz ve geçmişi yad ettiğimiz bu anlamlı sohbet olmuştur”.

Kıbrıs Türk halkının siyasi izolasyon ve ambargolar altında ezilmeye çalışılmakta olduğunu vurgulayan Dürüst, “Ancak bir devletimiz vardır.

Özgürce yaşayan bir halk vardır. Elbette daha iyisi için çalışacağız” dedi.

Türkiye’nin  ekonomik destekleri ve KKTC’ye yatırımlarının  artmakta olduğunu kaydeden Dürüst, “İşte tüm bunların temelinde canını esirgemeyen fedakar şehitlerimiz ve gazilerimiz vardır. Zaman zaman onları KKTC’de görmekte bizleri son derece mutlu etmektedir” dedi.,

Hatay temaslarını tamamlayan Bakan Dürüst, yurda döndü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA