02 Ekim 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa27°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

BAYIDNIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI ERHAN ARIKLI’NIN “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” MESAJI

Bayıdnırlık Ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Bayıdnırlık Ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

08 Mart 2023 Çarşamba 11:14

BAYIDNIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI ERHAN ARIKLI’NIN “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” MESAJI:

Dünya Kadınlar Günü; kadın hakları ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitiği, üreme hakkı ve kadına karşı şiddet veya taciz gibi konulara dikkat çekmek amacıyla, her yıl 8 Mart’ta küresel olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde de siyasi görüşü farketmeksizin tüm kesimler tarafından kutlanılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadının toplum içerisindeki statüsünün, henüz olması gereken yerde olmadığını bizlere hatırlatmaktadır.

Kalkınmanın en önemli unsurlarından biri, halkın bir bütün olarak ekonomik faaliyetlere katılması, kadınların, ülkenin yönetiminde ve geleceğini şekillendirecek karar alma mekanizmalarında eşit bir şekilde yer almasıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda bir çok ülkeye kıyasla daha iyi bir noktada olmasına rağmen; kadına karşı şiddet ve tacizin engellenmesi, kadının siyasette ve ülke yönetiminde temsiliyetinin artırılması konularında gerekli adımları bir an önce atmamız gerekmektedir.

Koalisyon ortağı, parti başkanı ve bakan olarak bu konuda üzerime düşen görevi yerine getireceğimi belirtir, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA