BAYBARS: “KORONAVİRÜS DEĞİL, HALK KAZANACAK!”
Baybars, “En sonunda başaracağız ve kazanacağız. Koronavirüs değil halk kazanacak” dedi.

31 Ocak 2021 Pazar 13:03
İşte açıklama;
Ülkemiz bir kez daha, yeni bir COVID-19 salgın dalgası ile karşı karşıyadır. Hükümette yer aldığımız dönemde, bizler de böylesi bir süreçle yüzleşmiş, üstelik daha önce deneyimlenmemiş bu krize tüm dünya gibi hazırlıksız yakalanmıştık.
Ancak süreç bizi eğitti. Kararlarımızı zamanında, yalpalamadan, doğru şekilde ve doğru zamanlarda almamız hem halkımızı hem ülkemizi salgından korudu. Atılan doğru adımlar, bizi çok uzun bir süre, dünyanın en sağlıklı ülkeleri arasında tuttu.
Şimdi yeni bir dalgadan, yeni bir hükümetle geçiyoruz. Bu yeni dönemde yaşadıklarımız bize, alınması gereken kararların doğru şekilde ve zamanda alınmadığında, hastalığın nasıl agresifleşecebileceğini, sağlık sisteminin nasıl çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını net bir şekilde göstermektedir. Süreç bize, her konuda olduğu gibi, bu konuda da, ben bilirim, ben yaparım mantığının iki haftada nasıl duvara tostladığını da göstermiştir.
Bu noktada, hükümette olmasak dahi, gerek bir vatandaş olarak gerekse bu süreçleri deneyimlemiş bir yönetici olarak, ülkeyi yönetenlere şu noktaları yeniden hatırlatmakta ülkem adına bir fayda görmekteyim:
- Kararlarınızı, kendi aklınıza göre değil, bilime ve uzmanların vereceği raporlara göre üretin. Aldığınız kararlardan dönmeyin, yalpalamayın, herkesi memnun etmeye çalışarak kararları etkisizleştirmeyin.
- Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun ortaya koyduğu kararları dikkate alın. Onlarla tartışmayın tam tersine işbirliği yapın.
- Kapanma süreçlerinde, evlerine kapanmış, yalnız yaşayan veya sağlık sorunları yüzünden rutin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan insanlar çok olacak, ivedilikle bu insanlara erişim adına bizim yaptığımız gibi ciddi bir organizasyon oluşturun.
- Daha once kurduğumuz, ihbar ve ihtiyaç hatlarını aktif hale getirin. 7/24 çalışmalarını sağlayın.
- Kamusal alanların ve açık olan sektörlerin, hijyen ve temizliği son derece önemlidir. Bu konu ile alakalı ciddi bir organizasyon sorunu var. Bizim dönemimizde kurulan organizasyon mantığına dönün.
- İlçe emniyet kurullarını güçlendirin, toplumla zamanında günlük bilgi sağlayın.
- Cezaevinde, Covid sebebi ile yüz yüze görüşmeler yasaklandığından, Tutuklu ve hükümlülerin online görüş yapmalarına olanak sağlayacak bir sistem oluşturmuştuk. Onu yeniden başlatın.
- İlerleyen günlerde, çok sayıda iaşe yardımı talebi gelecek. Şimdiden tüm hazırlıklarınızı tamamlayın. İhtiyaçlı insanları mağdur etmeyin. Daha once toplanan veriler ışığında bu insanlara once siz ulaşın.
- Bu süreçte gün kazanıp gün harcayanların yaşadıkları kayıpları telafi edin. Bizim dönemimizde ihtiyaçlı bu kesimlere yapılan ödemelerin süresini uzatın. Ülkenin sınırlı kaynaklarını her kesimle ortak paylaşın.
- Özellikle kapalı olan sektörlerdeki çalışanlara maaş vb destekleri tekrar vermeye başlayın.
Çok zorlu bir süreçten geçeceğiz. Ama birlikte bu sıkıntıları da aşacağız. Biz kazandığımız tüm deneyimi, yönetenlerle ve halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu hastalık bizi yenemeyecek.
En sonunda başaracağız ve kazanacağız. Covid değil #halkkazanacak
İskele’de Kumarhanede Düşürülen Cüzdanı Çaldığı İddia Edilen Şahıs Tutuklandıİskele’de faaliyet gösteren bir otele ait kumarhanede müşterinin düşürdüğü cüzdanın çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada bir kişi tutuklandı.30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:20İSKELE
Alsancak’ta 48 Yaşındaki Kadın Hayatını KaybettiAlsancak’ta yaşayan 48 yaşındaki Yasemin Ertürk, sabaha karşı evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:17GİRNE
Ülke genelinde 4 farklı bölgede yangın çıktıÜlkenin farklı bölgelerinde dün meydana gelen dört ayrı yangında arazi, tarım ürünü, çöplük alanı, bir evin garajı ve balya bağlama makinesi zarar gördü.30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:15KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta kasap dükkanı önüne patlayıcı madde konulduBaf’ta bir kasap dükkanının önüne patlayıcı madde konulduğu belirtildi.30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:15GÜNEY KIBRIS
Dikkat! Lefkoşa’da yarın geniş çaplı elektrik kesintisi olacakLefkoşa Trafo Merkezi’nde yapılacak 132/22 kV trafo tesis işlemleri nedeniyle yarın geniş çaplı elektrik kesintisi uygulanacak.30 Mayıs 2026 Cumartesi 10:13LEFKOŞA
Rum Basını: “Türkiye Kıbrıs’ı New York’taki organizasyonundan dışladı”Kıbrıs Cumhuriyeti’nin COP31 hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısına davet edilmemesini ele aldı.29 Mayıs 2026 Cuma 16:04KIBRIS
Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Youth Council UK’e tam üye olduBirleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık’ın resmî ulusal gençlik konseyi olan Youth Council UK’e tam üye olarak kabul edildi.29 Mayıs 2026 Cuma 15:56İNGİLTERE
Güney Kıbrıs’ta ev kiraları yükseldiGüney Kıbrıs’ta ev kiralarının yüksekliği Rum basınında geniş yer buldu.29 Mayıs 2026 Cuma 15:55KIBRIS
Sahte ehliyet ağı soruşturmasında 8 tutuklu mahkemeye çıkarıldıGirne’de sahte sürüş ehliyeti düzenlenerek KKTC ehliyetine çevrildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 8 zanlı mahkemeye çıkarıldı.29 Mayıs 2026 Cuma 15:53GİRNE
Sınırüstü’nde izinsiz yakılan ateş 5 dönümlük araziyi kül ettiSınırüstü köyünde izinsiz yakılan ateşin kontrolden çıkması sonucu yaklaşık 5 dönümlük arazi zarar gördü.29 Mayıs 2026 Cuma 15:49İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.