25 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara22°C

BAYAN EROĞLU'NDAN KANSER HASTALARINA YARDIM KONSERİ

Bayan Eroğlu'ndan Kanser Hastalarına Yardım Konseri

18 Şubat 2014 Salı 14:36

1392722190[1]Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Eşi Meral Eroğlu’nun himayelerinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına "Yaşar Özel ile Sevgi Konseri” Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

YDÜ AKKM’de gerçekleşen Konseri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, DP-UG Genel Sekreteri Lefkoşa Milletvekilleri Hasan Taçoy ve Zorlu Töre, Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail ve Türk Sanat müziği severler izledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, konser öncesi Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail yaptığı konuşmada Meral Eroğlu ile katkısı olanlara teşekkür etti.

Derneğin, son zamanlarda sıkıntılar yaşadığını ve ekipte küçülmeye gittikleri kaydeden Kocaismail hastaların ilaç sıkıntılarının da kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

EROĞLU

Meral Eroğlu da dünyada kanser için uğraşlar verildiğini fakat henüz çaresi bulunamadığını hatırlatarak, Kıbrıs’ta ise bu konuda araştırma olmamasının üzücü olduğunu söyledi.

“Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bu yeterli mi elbette ki değildir,bunun bir devlet politikası olması gereklidir” diyen Meral Eroğlu, hergün iki- üç kişinin hastalığa yakalandığını nedeninin ise bilinmediğini kaydetti.

Stresin de hastalığı tetiklediğini vurgulayan Eroğlu, stresten uzak durulmasını istedi.

Konsere katkı koyanlara teşekkür eden Eroğlu, “El ele verirsek aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Vatandaş, hükümet, devlet hep beraber olursak üstesinden gelemeyeceğimiz konu kalmaz” dedi.

Eroğlu, onkoloji hastanesinin de yakında açılması dileğinde bulundu.

Konser sonrasında Meral Eroğlu’na, KKTC’ye gelerek Kanser Hastaları için şarkılarını seslendiren Yaşar Özel’e ve geceye katkı koyanlara KHYD Başkanı Raziye Kocaismail tarafından plaket taktim edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA