18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

BAY-SEN GENEL SEKRETERİ CAFER ÖZSOYKAL İSTİFA ETTİ

BAY-SEN Genel Sekreteri Cafer Özsoykal istifa etti

09 Haziran 2014 Pazartesi 14:47

  • Bay-Sen Genel Sekreteri, Cafer Özsoykal dün yaptığı yazılı açıklama ile sendikanın genel sekreterlik görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Özsoykal açıklamasında, Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı’nın anti demokratik ve despotça tavırları neticesinde, BRTK ve çalışanlarını felakete sürüklendiğini ve maceraperest düşünce ve zihniyetle kendisiyle aynı yolu yürümenin, yanlış karar ve eylemlere destek vermenin bir zul olduğunu ifade etti. Özsoykal, bu gerçekten hareketle BAY-SEN Genel Sekreterliği görevinden istifa ettiğini kaydetti.

Cafer Özsoykal şunları kaydetti

“Geçtiğimiz hafta, BRTK Yönetim Kurulu’nun yetkili kıldığı ve aralarında iki BRTK çalışanı yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın da bulunduğu komiteden sendikamıza ulaştırılan yeni toplu iş sözleşmesi öneri taslağı, sendika yönetim kurulunda görüşülmeye başlanmış, tartışmaya açılmış, gerekmesi halinde üyeye danışılması hususunda görüş alışverişinde bulunulduktan sonra ani bir kararla, olumlu veya olumsuz bir yanıt dahi verilmeden “çadır eylemi” kararının alınması kafalarda birtakım soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştur.

29 yıllık meslek hayatımda, başkanlık ve BRTK Yönetim Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere, her kademesinde görev yapmaktan onur duyduğum BAY-SEN, bugün maalesef üyesinin görüşüne saygı duymayan, hiçbir görüş ve öneriyi üyesiyle paylaşmayan, farklı düşüncelerin dile getirilmesine fırsat tanımayan, eyleme katılmayan üyesini ikna etmek yerine sözlü ve fiziki saldırı uygulamaktan çekinmeyen, kurumu ve çalışanları hiç düşünmeyen, uzlaşı değil kaosa oynayan, amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olan, kişisel ve siyasal hesaplaşmalara sendikayı alet eden sendika başkanının sayısal çoğunluğunun hegemonyası altına girmiş bulunmaktadır.

Kurumun yaşatılması, çalışanların iş güvencesi içinde emeğinin karşılığını alabileceği, herkese söz hakkının tanındığı, kişisel ve siyasal hesaplaşmalardan arınmış, asgari müştereği BRT’li olma noktasından hareketle, her görüşe değer verilip, dışlanma ve ötekileştirmenin yaşanmadığı demokratik bir ortamın hayat bulması için, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de en ön saflarda mücadele edeceğimi bildiririm. Son olarak, duyarlı sendika yönetim kurulu üyeleri ve tüm çalışanları bu yönde tavır koyup, sorgulama ve doğru bilgiye ulaşma yönünde ısrarcı olmalarını talep eder, bugüne kadar bana destek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA