19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

BAY-SEN, BRTK YASA TASARISIYLA İLGİLİ YDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN), bugün Yeniden Doğuş Partisi’ne (YDP) BRTK Yasa Tasarısı ile ilgili ziyaret gerçekleştirdi.

Bay-Sen, BRTK yasa tasarısıyla ilgili YDP’yi ziyaret etti

05 Aralık 2018 Çarşamba 17:30

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN), bugün Yeniden Doğuş Partisi’ne (YDP)  BRTK Yasa Tasarısı ile ilgili ziyaret gerçekleştirdi. 

BAY-SEN’den  yapılan açıklamaya göre, YDP Genel  Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette konuşan BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı; BRTK emekçilerinin esas sorununun yıllardır süregelen “BRTK Yasası olduğunu ve kurumun  sürdürülebilir bir yapısı kalmadığını belirtti.

Kurumun atamalar ile ayakta tutulmaya çalışıldığını belirten Salih Sakallı, şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir hükümetin yasa konusunda atılması gereken adımı atmadığını ifade etti.

Sakallı, kurumun yeni yasasının günün koşullarına uygun bir şekilde geçmesi gerektiğini, komitelere sendika olarak geçmişte biçok öneriler getirildiğini ve bu önerilerin hepsinin çağdaş bir kurumun oluşturulması hedefiyle komitelerin masasına konduğunu fakat siyasiler gerekli adımları atmadıkları için hiçbir sonuç alınamadığını kaydetti.

Sakallı kurumun “hükümetlerin sesi” olmaması gerektiğini, kurumun mali olarak da gelirlerinin kısıtlandığını, maaşların ödenmesi konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, ek mesailerin zamanında ödenmediğini, çok yüksek bir elektrik borcu olduğunu ve tüm bunların köklü çözümünün ancak ve ancak yasa ile gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA