29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele15°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

BAY-SEN, BRT’DE EYLEM YAPTI

BAY-SEN, BRT’de eylem yaptı

28 Mart 2014 Cuma 11:00

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki (BRTK) eylem yaptı. BAY-SEN’in eylemi dün sabah saat 06.00’da başladı.

Sendika daha sonra BRTK’da başladığı eylemini Cumhuriyet Meclisi önüne taşıdı.

Eylem çerçevesinde, önce BRT binası önünde konuşmalar yapıldı.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, yaptığı konuşmada, iş güvencesi ve toplu iş sözleşmesinden doğan hakları talep etmeye devam edeceklerini ve haklarının verilmemesi halinde eylemlerinin şiddetini artıracaklarını söyledi.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı da yaptığı konuşmada “Maaşlarınızı ödeyebilmek için haklarınızdan vazgeçmeniz gerekir” söylemini eleştirdi. Sakallı, “BRT’yi konuşan herkes iyi bilmelidir ki toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan haklar, BRT çalışanlarını 20 yıldan beri mahrum kaldıkları çizgiye yaklaştırır” diye konuştu.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek’in de hazır bulunduğu eylem daha sonra Cumhuriyet Meclisi önüne taşındı.

Meclis önüne gelen eylemciler BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve hükümeti istifaya çağıran sloganlar atarken, “Bizlerle dalga geçmeyi bırakın iş yapın”, “Toplu iş sözleşmesi bir haktır” yazılı pankartlar taşıdı.

Daha sonra eylemciler arasında 25 kişilik bir grup Meclis Toplantı Salonu Seyirci Locası’na girerek, gündem dışı konuşmaları dinledi.

Bir süre sonra eylemcileri ayağa kalkarak salona arkalarını dönmeleri üzerine toplantıyı yöneten Ünal Üstel eylemcileri uyardı.

Uyarı üzerine eylemciler alkışlarla salonu terk etti.

Eylemciler daha sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’den görüşme talep etti. Eylemcilerin görüşme talebinin kabul edilmesiyle, Latifoğlu, Sakallı ve Dilek başkanlığında bir grup Yorgancıoğlu ve Siber’le görüştü.

Görüşme sonrasında basına açıklama yapan Sakallı, Sibel Siber’in kendilerinden BRT’deki durumla ilgili bilgi istediğini söyledi.

Siber’e, BRT’deki durumla ilgili dilekçe ileteceklerini dile getiren Sakallı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da kendilerine, BRT’deki durumla ilgili bilgisi olmadığını söylediğini kaydetti.

Taleplerini görüşmek üzere Yorgancıoğlu ile masaya oturacaklarını ifade eden Sakallı, “Biz artık kimsenin iki dudağı arasında çalışmak istemiyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA