BAŞSAVCILIK DAVALI MAKAMLARI SAVUNMAYACAK

26 Mart 2015 Perşembe 09:40
Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanı, Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanı hakkında açtığı dava sürüyor. Detay Gazetesine konuşan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, “geçen hafta avukatımızla yaptığımız görüşmede, Başsavcılığın, davalı makamları savunmayacağı ve bu hukuksuzluğa derhal son verilmesini istediği yönünde bir görüş bildirdi. Ancak bu yöndeki resmi evrakı biz 13 Nisan’da alacağız” dedi.
Rana SARRO
Halkın sağlık hizmeti alabilmesi için sabahın erken saatlerinde devlet hastanelerinde sıra bekleme çilesi ile saat 11.00’den sonra hastanelerde doktor bulunamaması sorununu ortadan kaldıracak mahkeme süreci devam ediyor.
Devlet hastanelerinde çalışan bazı hekimlerin, yasaya aykırı bir şekilde ikinci hatta üçüncü iş yaptıkları; 2 saate 30 hastayı sığdırarak, mesai bitimi öncesinde hastaneyi terk ettikleri ve kliniklerinde veya özel hastanelerde çalıştıkları belirtiliyor.
Kamuda çalışan hekimlerin, ikinci iş yapması yasak olmasına karşın, ilgili bakanlık bu yasağa uymamak ve uygulatmamakla suçlanıyor.
“BAŞSAVCILIĞIN KARARI BEKLENİYOR”
Serbest Çalışan Hekimler Birliği, “Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında aldığı kamuda çalışan hekimlerin ikinci iş yapma yasağı kararına uymayan, bu kararı uygulatmayan veya uygulayamayan” Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanı, Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanı hakkında dava açtı.
Davanın ilk duruşması 5 Şubat’ta gerçekleşirken, dava Başsavcılığın karşı tarafı savunup, savunmayacağı noktasında bir tutum belirlemesi için, 13 Nisan’a ertelendi.
“BAŞSAVCILIK DAVALI MAKAMLARI SAVUNMAYACAK”
Detay Gazetesine konuşan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, “geçen hafta avukatımızla yaptığımız görüşmede, Başsavcılığın, onları savunmayacağı ve bu hukuksuzluğa derhal son verilmesini istediği yönünde bir görüş bildirdi. Ancak bu yöndeki resmi evrakı biz 13 Nisan’da alacağız” dedi.
“BUNUN SAVUNULACAK BİR YANI YOKTUR”
Remzi Gardiyanoğlu, “Davacı Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği; davacı ise, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanı, Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanı’dır. Yasaları yapan Savcılık’tır. Savcılığın yaptığı yasalara da uymayan Sağlık Bakanlığı var. Makamlar mahkemeye verildiğinde, Savcılık savunur. Başsavcılığın takındığı tutum, bizim getirdiğimiz davada, Sağlık Bakanlığı’nı savunmayacağı yönündedir. Yani bu işin savunulacak bir kısmı yoktur” diye konuştu.
“HUKUK MÜCADELESİ SÜRERKEN GÖRÜŞMEYECEĞİZ”
Öte yandan, aleyhinde dava açılan Sağlık Bakanı’nın, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nden, ısrarlı randevu talebinde bulunduğunu da belirten Gardiyanoğlu, “Sağlık Bakanı, bir 15 gündür bizden sürekli, telefoniyen randevu talep ediyor. Mahkeme sürecini yavaşlatalım, geri çekelim, erteleyelim diye. Biz buna sürekli hayır cevabını veriyoruz. 24 Mart tarihine saat 12.00’ye bize bir randevu verildi. Gündemdeki konularla ilgili görüşmek istendiği belirtildi. Yönetim kurulumuz, bununla ilgili bir toplantı yaptı. Hukuk mücadelesi sürerken, kendisi ile hiçbir şekilde görüşmeyeceğimizi ve mahkemenin sonucu bekleyeceğimizi belirten bir yazı gönderdik” dedi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.