19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

BAŞKENTTE HAŞERE MÜCADELESİNDE SONA GELİNDİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin yaklaşık 2 aydır ev ev sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadele çalışmasında sona gelindi

Başkentte haşere mücadelesinde sona gelindi

15 Haziran 2016 Çarşamba 11:38

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi’nin yaklaşık 2 aydır ev ev sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadele çalışmasında sona gelindi.Söz konusu çalışmalar esnasında tespit edilen su birikintilerine de müdahale ediliyor. Gelecek hafta cuma günü tamamlanması planlanan çalışmalar çerçevesinde ayrıca 13 Haziran Pazartesi günü Taşkınköy Bölgesi’nde de  ilaçlama yapıldı.
 

Çalışmalar gelecek hafta sona erecek

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da hazır bulunduğu çalışma, dalında eğitim almış ekipler tarafından gerçekleştirildi.Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Harmancı bölge sakinleri ile de bol bol sohbet etti.Görevlilerden ilaçlama ile ilgili detaylı bilgiler aldı.
Belediye ekipleri mayıs ayından bugüne kadar geçen süre zarfında Köşklüçiftlik, Kumsal, Çağlayan, Suriçi, Kaymaklı, Dumlupınar, Hamitköy, Haspolat, Ortaköy ile Göçmenköy’deki ilaçlama çalışmalarını tamamladı.

Jel ile ilaçlama yöntemi kullanıldı
Hamamböceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan belediye ekipleri, hanelerde ilaçlama yaparken ev sahiplerinin de iznini alarak mutfak dolaplarının içini ve tuvaletlerin içerisinde uygun noktaları ilaçlarken; yine eğitimli ekipler hane dışında bulunan rögarları da  ilaçladılar. İlaçlama sırasında evde olmayan yurttaşlara da ilgili şubeye ulaşabilecekleri iletişim bilgileri içeren yazılar bırakıldı. Evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşlar, LTB şikayet hattı olan Alo 185’ten belediyeye ulaşabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA