26 Kasım 2024
  • Lefkoşa9°C
  • Mağusa7°C
  • Girne12°C
  • Güzelyurt7°C
  • İskele7°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara-1°C

BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Dipkarpaz Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) üyelerine seminer verildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele komisyonu çalışmalarını sürdürüyor

12 Kasım 2015 Perşembe 11:41

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, hafta sonu gerçekleşen seminere,  konuşmacı olarak Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve  Komisyonun Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Üyesi Aysel Çeliktaşlılar  katıldı.

PÜRTÜL

ÇATOM Koop Başkanı Arzu Pürtül, davetlerine  icabet eden Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Aysel Çeliktaşlılar’a teşekkür etti.

Uyuşturucu sigara ve alkol sorununun ulaştığı noktada her birey ve örgütün üzerine düşeni yapması gerektiği bilinciyle bu semineri düzenlediklerine işaret eden Arzu Pürtül,  Dipkarpaz’da yaşayan ailelerin, gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden Pürtül,  hayati öneme haiz olan bu konularda seminerleri bundan sonraki süreçte de sürdürmek istediklerini vurguladı.

KARAOKÇU

Başbakanlık  Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, seminerde yaptığı  konuşmada katılımcılara Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Komisyon olarak yaptırdıkları araştırmalarda madde kullanım yaşının çok düştüğünün ortaya çıktığını, bunun yanında alkol ve sigara kullanım oranının çok üst düzeylerde olduğunun görüldüğünü kaydeden Karaokçu, bu nedenle tüm bireylerin, örgütlerin ve kurumların bu konuda duyarlı olması gerektiğine işaret etti.

ÇATOM’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Karaokçu,  madde kullanımı ile mücadelede tek bir bireyin bile bilinçlendirilmesinin, uyuşturucu batağına düşen tek bir bireyin bile kurtarılmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.

Madde kullanımı konusunun müfredata girmesi yönünde başlattıkları çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği halinde sürdürmekte olduklarını anlatan Karaokçu, önümüzdeki ders yılından itibaren öğrencilerim ilkokuldan başlayarak lise sona kadar bir eğitim sürecine tabi tutulacağını vurguladı.

Karaokçu, “Hayati önem taşıyan bu  konunun aşılması ile çocuklarımızı ve gençlerimizi çok daha bilinçli ve dirençli bireyler olarak yetiştirme fırsatını elde etmiş olacağız” ifadesini kullandı.

ÇELİKTAŞLILAR 

Komisyon Üyesi, Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Üyesi Aysel Çeliktaşlılar da yaptığı sunumda, “bağımlılık nedir, nasıl gelişir, belirtileri nelerdir, bu konuda yaşanan süreçte çocuk ve gençlerde yaşanan belirgin özellikler ve  ailelerin yaklaşımları” konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Çeliktaşlılar,  madde bağımlığının erken fark edilmesi ve çocuk ve gencin yeniden normal yaşantısına döndürülmesinde anne ve babaya önemli görevler düştüğüne işaret etti.

Her türlü istismarın çocukların kötü alışkanlıklara  yönelmesine  neden olabileceğine dikkat çeken Çeliktaşlılar, anne ve babaların çocuklarla iletişimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini örnekleriyle anlattı.

Seminerin sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA