20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

"BAŞBAKAN'DAN YASAYA AYKIRI TALİMAT"

"Başbakan'dan yasaya aykırı talimat"

23 Eylül 2014 Salı 12:14

BAŞBAKAN'IN TALİMATIYLA

Elektrik Kurumu'na olan yüklü miktardaki elektrik borçları nedeniyle elektrik akımları kesilen BRTK, Lapta Belediyesi ve Maliye Bakanlığı'na, Başbakan'ın talimatıyla yeniden elektrik akımı verildiği bildirildi.

 

SUÇ İŞLENİYOR

Elektrik Kurumu'na herhangi bir ödeme veya taksitlendirme yapılmadan, Kıb-Tek tarafından bu yerlere yeniden elektrik akımı verilmesinin yasaya göre suç olduğu vurgulandı.

Rana SARRO

Türk-Sen Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu, borçları nedeniyle elektrik akımı kesilen BRTK, Lapta Belediyesi ve Maliye Bakanlığı'nın, Elektrik Kurumu'na ödeme gerçekleştirmeden, elektrik akımlarının yeniden bağlandığını açıkladı.  Elektrik akımı kesilen bu yerlerin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun talimatıyla,  ödeme yapılmadığı halde bu yerlerin elektrik akımlarının bağlandığını ileri süren Kalyoncu, Başbakan ile Kıb-Tek Yönetim Kurulu'nun ve elektrik akımını bağlayan görevli teknisyenlerin yasaya göre suç işlediklerini savundu.

BRTK YENİ BORCU 115 BİN TL

30 milyon TL borcunu taksitlendiren ancak yeni tüketim bedellerini ödemediği ve 1 milyon 115 bin TL yeni borcu biriktiği için merkez binasının elektrik akımı Kıb-Tek tarafından kesilen BRTK'nın elektriğinin yeniden bağlandığı açıklandı.

BELEDİYE'NİN 5 MİLYON TL BORCU VAR

Yine Lapta Belediyesi’nin 5 milyon kusur TL borcundan dolayı, yaklaşık bir hafta önce kesilen içme suyu motorlarının elektriğinin, geçtiğimiz Cuma günü yeniden bağlandığı bildirildi.

MALİYE'NİN BORCU 61 MİLYON TL

Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın da ödemekle mükellef olduğu 61 milyon TL borçtan dolayı elektrik akımı kesilen Maliye Bakanlık binasının elektrik akımının da Cuma günü yeniden bağlandığı belirtildi.

"YASAYA AYKIRI VE SUÇTUR"

Bu yerlere, bir kuruş ödeme alınmadan ve herhangi bir taksitlendirme yapılmadan yeniden elektrik akımı verildiğini belirten Tuluy Kalyoncu, "bu açıkça Elektrik İnkişaf Yasası altında çıkarılan 179-1954 Elektrik İnkişaf Tüzüğü’nün çiğnenmesi anlamına gelmektedir ve suçtur" dedi. Tuluy Kalyoncu, bu yaşanan olayların, özerkleşmenin şart olduğunu gösterdiğini vurguladı.

"SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI KAÇINIYOR"

Kalyoncu, "Toplu İş Sözleşmeleri ile elde edilmiş hakları ortadan kaldırmak için görüş vermeyi bilen Sayıştay Başkanlığı, nedense bu konuda görevini yerine getirmekten kaçınmaktadır" diyerek, Sayıştay Başkanlığı'nı da bu konuda görevini yapmamakla eleştirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA