29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

BAŞBAKAN'DAN MİLLİ TAKIM'A TEŞEKKÜR YEMEĞİ

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülke sporu ve futbolun gelişmesi için altyapıya ve tesisleşmeye önem verdiklerini, futbolda yurt dışı temas için de girişim yapacaklarını söyledi.

Başbakan'dan Milli Takım'a teşekkür yemeği

15 Haziran 2016 Çarşamba 11:39

BAŞBAKAN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN,  CONİFA 2016 DÜNYA KUPASI’NDA 3’ÜNCÜ OLAN A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NI KUTLADI

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “ALT YAPI VE TESİSLEŞMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülke sporu ve futbolun gelişmesi için altyapıya ve tesisleşmeye önem verdiklerini, futbolda yurt dışı temas için de girişim yapacaklarını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Abhazya’da düzenlenen Conifa 2016 Dünya Kupası’nda 3’üncü olan KKTC A Milli Futbol Takımı, hakemler ile Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri  ve teknik kadroya yemek vererek, başarılarını kutladı.

Lefkoşa Merit Otel’de dün akşam yer alan yemeğe, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,  Başbakanlık yetkilileri  veFutbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da katıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, sporun içinden gelen bir kişi olarak bir milli maçın, ülkesi adına forma giymenin farklı olduğunu bildiğini ve o duyguyu yaşadığını belirterek, gelecek yıllarda her branşta milli maç oynanması dileğinde bulundu. Başbakan Özgürgün, ülkenin küçük olmasına rağmen sporda ciddi bir potansiyel olduğunu, sporcuların bu potansiyeli ortaya koyduğunu kaydetti.

kktc-a-milli-takimi-yemek-14.06-(79).jpg

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN MİLLİ MAÇ ANISINI ANLATTI

Milli maç heyecanıyla ilgili bir anısını da anlatan Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk Federe Devleti döneminde, A Milli Futbol Takımı’nın 1980’de İzmir’de düzenlenen İslam Oyunları’na katıldığını, kendisinin de 14 yaşındayken milli atlet olarak o kafilede olduğunu ve milli takımı seyrettiğinde ayrı bir heyecan ve gurur duyduğunu söyledi.

Milli Takım’ın İzmir Atatürk Stadı’nda İran, Libya ve Türkiye milli takımlarına karşı başarılı maçlar oynadığını, Milli Takım’ın Libya ile 1-1 berabere kalmasının Türkiye’nin şampiyonluğunusağladığını, o dönem Türkiye’nin takım kaptanının ise Fatih Terim olduğunu aktaran Başbakan Özgürgün, o yılların ardından ambargo geldiğini, siyasi nedenlerden dolayı o şekilde milli maç yapamaz olduklarını ifade etti.

Başbakan Özgürgün, “Bundan sonra da maç yapamayacağız anlamına gelmiyor. Bu jenerasyon onu yakalayabilir. Önümüzdeki yıllarda daha önemli turnuvalara katılabilirsiniz” dedi. Başbakan Özgürgün konuşmasında turnuvaya katılan hakemleri de kutladı.

Hasan Sertoğlu’nun başkanlığında futbolun ivme kazandığını,  seyirci kapasitesinin arttığını, gelecek yıl bu kapasitenin daha da artacağını umduğunu, çünkü statları ışıklandırma projelerinin olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, gece maçlarının yüksek oranda seyirci çekeceğini kaydetti.

“CİDDİ BİR ZAMANIMI DA SPORA AYIRIYORUM”

Milli Takıma tam destek verdiğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Sporun şuanda bakanlığı yok ama şuanda başbakanlığa bağlı. Başbakanlıkta ciddi bir zamanımı da spora ayırıyorum. Tüm spor branşlarına aynı değeri veriyorum. Ama futbolun ayrı bir yeri, ayrı bir endüstrisi, ayrı bir seyircisi, potansiyeli var. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Ülkemizde de futbol çok seviliyor” dedi.

Futbolda tesisleşmeye, altyapıya ve yurt dışı temaslara önem vereceklerini belirten

Başbakan Özgürgün, milli takımın ve futbolun başarısına farkındalık oluşturmak için yemeğin bahane olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, futbolun kalitesinin eskiye göre arttığını, bunun alt yapı ve statlarla da ilgili olduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını, daha iyisini yapma hedefleri olduğunu kaydetti.

SERTOĞLU: “BAŞBAKAN’DAN MİLLİ TAKIMA BÜYÜK JEST”

K.T.Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Milli Takımı onurlandırdığı için Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.

“Milli maç her zaman olmaz, milli takım her zaman kurulmaz” diyen Sertoğlu, milli maçların heyecanının başka olduğunu, ilk defa, 47 yaşında KKTC Milli Takımı’nın maçını canlı yayında seyrettiğini ve heyecan duyduğunu anlattı.

Turnuvada KKTC’yi en iyi şekilde temsil ederek tanıttıklarını, futbolcuların milli heyecanı yaşadığını aktaran Sertoğlu, turnuvaya katılan hakemlerin de final maçını başarıyla yönettiğini kaydetti.

Sertoğlu, Başbakan Özgürgün’ün milli takımlara çok büyük jest yaptığını belirterek, göreve geldikleri andan beri hayalleri olan milli takımların kamp tesisi olmasını istediklerini, milli takım kamp tesislerini Başbakan Özgürgün’ün yapacağını söyledi.

Milli futbolcular, Başbakan Hüseyin Özgürgün'e, üzerinde Başbakanın futbol oynarken giymiş olduğu numara ve ismi bulunan milli takım sporcuları imzalı  milli takım forması takdim ederken CONİFA 2016 Dünya şampiyonasında görev alan hakemler de turnuvadaki  resmi hakem formasını Başbakana takdim ettiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA