BAŞBAKAN SANER EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ
Başbakan Ersan Saner, KKTC’nin sağlıkta yakaladığı başarıyla şu anda dünyadaki diğer ülkelere göre rekabet üstü bir değer oluşturduğunu vurgulayarak, bunun ekonomik olarak nasıl kazanıma çevrileceğine hep birlikte karar vermeleri gerektiğini kaydetti.

15 Haziran 2021 Salı 18:03
Başbakan Ersan Saner, KKTC’nin sağlıkta yakaladığı başarıyla şu anda dünyadaki diğer ülkelere göre rekabet üstü bir değer oluşturduğunu vurgulayarak, bunun ekonomik olarak nasıl kazanıma çevrileceğine hep birlikte karar vermeleri gerektiğini kaydetti.
Başbakan Saner, Ekonomik Örgütler Platformu temsilcilerini kabul etti.
Kabulde konuşan Başbakan Saner, Covid-19 şartlarının tüm dünyayı derinden etkilediğini ve etkilemeye de devam ettiğini belirterek, bazen günlük kararların bile revize istediğini dile getirdi.
Özellikle İngiltere’de Hint varyasyonun görülmesinin dünyayı başka bir noktaya doğru yönlendiriyor gibi göründüğünü ifade eden Saner, “İnşallah öyle olmaz diye umut ediyorum” dedi.
Önce sağlık hedefiyle yola çıktıklarını, KKTC’nin sağlıkta yakaladığı başarıyla da şu anda dünyadaki diğer ülkelere göre rekabet üstü bir değer oluşturduğunu vurgulayan Başbakan Saner, bunun ekonomik olarak nasıl kazanıma çevrileceğine hep birlikte karar vermeleri gerektiğini kaydetti.
Lokomotif sektörlerin turizm ve eğitim olduğuna dikkat çeken Saner, en son Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden (TC) 50 bin doz, Avrupa Birliği (AB) üzerinden de 21 bin doz aşı geldiğini hatırlattı. Bu aşılar tamamıyla uygulandığında 40 yaşa kadar herkesin aşılanmış durumda olacağını ifade eden Başbakan Saner, bunu yaparken 2 sektöre özel önem verdiklerini ve yarın Sağlık Bakanlığı’nın bunun açıklamasını ayrıntılı bir şekilde yapacağını kaydetti.
Gerek turizm sektöründe, gerekse eğitim sektöründe hizmet veren herkesin aşılanması için gerekli ortamın sağlandığının altını çizen Başbakan Saner, bu aydan itibaren turizmde atılacak hamlelere işaret etti.
Uçuş sayılarını artırdıklarını, ülkeye giriş koşullarını tekrar değerlendirdiklerini ve düzenlediklerini hatırlatan Saner, kare kod sistemiyle bunun çok daha kolay takibini yapacaklarını söyledi. Saner, aşılama sayesinde Eylül’de sadece ilk ve orta eğitimin değil, yükseköğrenimin de başlaması için her türlü adımın atılacağını bildirdi.
Bu konuda farklı görüşlere de her zaman açık olduklarının altını çizen Başbakan Saner, hükümet olarak bu konuya ciddi önem verdiklerini ve gerek ülkede açılacak yerel ihalelerle gerekse yurtdışından yapılacak diğer ihalelerle ekonomiye farklı birtakım kaynakları aktarmayı planladıklarını söyledi.
Saner, ilerleyen günlerde bunları hep birlikte göreceklerini ifade ederek, iş birliklerinin de ülkede çok ciddi şekilde hissedileceğinin mesajını verdi.
GÜRCAFER
Platform adına konuşan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ise, pandeminin bütün dünya ekonomilerini yerle bir ettiğini belirterek, aynı oranda KKTC ekonomisinin de etkilendiğini kaydetti.
Bu süreçte sağlığın en önemli şey olduğuna dikkat çeken Gürcafer, “Ekonomi sağlığın önüne geçemezdi. Sağlığı ön planda tuttuk, bununla da mücadele ettik” dedi.
Gelinen noktada bütün dünyanın salgının sona ermesiyle birlikte ekonomik ve sosyal açıdan ayağa kalkma arayışı içerisinde olduğunu dile getiren Gürcafer, her zamankinden daha farklı ve etkili uluslararası rekabet koşullarının ortaya çıktığını belirtti. Gürcafer, bunun bütün dünya ülkelerinin ekonomilerinin salgından olumsuz etkilenmesi ve tedavi edilmeye ayağa kalkmaya ihtiyaç duymasından kaynaklandığını söyledi.
Dubai’de lüks villa satışlarının patlaması ve Yunanistan’da turizmle ilgili rezervasyonların patlaması haberlerine işaret eden Gürcafer, kendilerinin de bunun için planlı ve programlı şekilde çalışmaya başlamaları gerektiğini kaydetti.
Gürcafer, dünyada inşaat, turizm, yükseköğrenim sektörleri ve ona paralel diğer sektörlerle ilgili ortaya çıkan potansiyelden paylarına düşeni alabilmek için planlı ve programlı şekilde hem ekonomik örgütler olarak hem de hükümetle birlikte çalışma sistemi içerisine girmek gerektiğini ifade etti.
Gürcafer, ziyaretlerinin bu konularda beklentilerini aktarmak ve hükümetin görüşlerini öğrenme amaçlı olduğunu kaydetti.
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.