25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

BAŞARISIZ SOYGUNUN ZANLILARINA 8’ER GÜN DAHA

Başarısız soygunun zanlılarına 8’er gün daha

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:02

(Kamalı Haber)- Lefkoşa’da 14 Ağustos’da merkez Bankası’ndan para transferi yapan Ziraat Bankası görevlilerine yönelik başarısız soygun girişimi ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ikisi astsubay biri işletmeci 3 kişi teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şubede görevli deneyimli polis çavuşu Ercan Atasay olayla ilgili bulguları mahkemeye sundu. Atasay, zanlıların, 14 Ağustos saat 9.20 de meydana gelen “silahlı soygun teşebbüsü, kanunsuz ateşli silah tasarrufu ve darp” iddiasıyla suçlandıklarını belirtti. Atasay, zanlılar aleyhine alınan 8 günlük tutukluluk süresinde zanlıların gönüllü ifadelerini aldıklarını, kamera görüntülerini incelediklerini ve olay yeri tanıklarına zanlı tanıtma merasimi yaptıklarını belirtti. Zanlıların mahkeme emri doğrultusunda 8 günlük tutukluluk süresi zarfında birçok kez doktor kontrolüne götürüldüğünü belirten Ercan Atasayan zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını ifade etti. Atasayan, iki zanlının TC ve KKTC vatandaşı olduklarını işasdamı olan diğer zanlının ise TC vatandaşı, eşinin KKTC vatandaşı olduğunu söyledi.

İddia makamı tanığı olan polis çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye şahadet verdikten sonra savcı zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için 3 ay süre ile ceza evine gönderilmesi talebinde bulundu.

Savcının talebi üzerine söz olan zanlı avukatları müvekkillerinin yurt dışına kaçmayacaklarını ve tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti. Zanlı avukatları müvekkillerinin kaçsalar bile TC ile yapılan anlaşma neticesinde iadelerinin mümkün olduğunu savundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit yaklaşık 2 saat süren duruşmanın ardından huzurunda verilen polis şahadetinin yeterli olduğunu ve yargılanmadan kaçacakları konusunda verdiği ifadenin ikna edici olduğunu belirtti.

Yargıç ülkemizin konumu neticesinde suçlu iadelerinin çok zor koşullarda gerçekleştiğini ve birçok kez de başarı ile sonuçlanmadığını belirterek zanlıların tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Yargıç Hale Ahmet Raşit ayrıca zanlıların gün aşırı doktor kontrolüne götürülmelerine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA