BARİYERLERİN KALDIRILMASI BÜYÜK TEHLİKE!

13 Temmuz 2015 Pazartesi 11:54
Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD), Hamitköy ile Haspolat arasındaki anayolun bir bölümünde bariyerlerin kaldırılmasını eleştirerek bunun yol güvenliğini tartışmaya açtığını ve ölümle sonuçlanacak kazalara davetiye çıkardığını belirtti.
Dernek, çift gidiş geliş anayollara yapılan giriş çıkışların tehlike odağı yarattığına işaret ederek, Karayolları Dairesi’nin görevinin bunları artırmak değil, azaltmak olduğunu vurguladı.
TKÖD Başkanı Mehmet Avcı yazılı açıklamasında, Hamitköy çemberi ile Haspolat çemberi arasında kalan yolda, bariyerler ve noktadan noktaya kamera konmadan önce 10’a yakın can kaybı yaşandığını hatırlattı.
Avcı, bir gece bu yol üzerindeki 50 metreye yakın bariyerin kaldırılarak 100 km/saat süratli gidilen yola giriş ve çıkışa olanak verildiğini, bunun da kazalara davetiye çıkaracağını kaydetti.
Avcı, 100 km süratte giden bir aracın ani fren yaparak sola dönmesi veya buradan çıkacak aracın 100 km süratle gelen aracın önünü tıkamasının ölümcül kazaları beraberinde getireceği görüşünü belirtti.
Karayolları Dairesi’nin sola giriş yapılması için yol koruma bandını ihlal ederek, diğer resmi makamların yol güvenliği açısından “uygun değildir” görüşlerine rağmen Gönyeli çemberi-Boğaz kavşağı arasında da bir tali yol açtığını hatırlatan Avcı, çift gidiş-geliş her anayola yapılan giriş çıkışların bir tehlike odağı olduğunu belirtti. Avcı, Karayolları Dairesi’nin görevinin bunları artırmak değil, azaltmak olduğunu kaydetti.
ERDURAN: “SERVİS YOLLARINA YETERİNCE ÖNEM VERİLMEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR”
Öte yandan TAK muhabirinin görüşüne başvurduğu Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Hamitköy-Haspolat arasında yola giriş çıkış verilmesinin inşaat alanlarına gidiş gelişlerde kolaylık sağlamak için yapıldığını ve bunun Şehircilik ve Planlama Dairesi ile Belediyelerin servis yollarına yeterince önem vermemesinden kaynaklandığını söyledi.
Erduran, Gönyeli ve Boğaz arasında açılan tali yolunsa sadece giriş için açıldığını, buradan çıkış yapılmadığını kaydederek, Boğaz kavşağı, eski Gönyeli Yolu ve Boğaz Karargâh yolunun yeniden düzenlenmesiyle böyle bir girişe de gerek kalmayacağını ve iptal edileceğini söyledi.
Bu tip yerlerin tapu haritalarına bakıldığında yol görüldüğünü fakat gerçekte yol olmadığını hatırlatan Erduran, tüm köylerin artık belediyelere bağlı olduğunu da anımsatarak, belediyelerin servis yollarına daha çok önem vermesi gerektiğini ifade etti.
“AĞIR YÜKLÜ VASITALAR ZARAR VERİYOR”
Karayolları Dairesi Müdürü Erduran, ağır yüklü araçların yollara zarar verdiğini belirterek, belediyelerin ağır vasıtalara yola çıkmadan önce tartı fişi vermesi ve polisin yollarda bunun denetimini yapması gerektiğini söyledi.
“KAPATMAK EKMEK KAPISIYLA OYNAMAKTIR”
Erduran şu an anayollara çıkan birçok tali yolun istendiği takdirde Karayolları tarafından kapatılıp iptal edilebileceğini de söyleyerek, “Çoğu işyerine çıkan bu yolları kapatmak insanların ekmek kapısıyla oynamak demektir” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İmamoğlu'ndan "boykot" çağrısı: Medya ve iş dünyası için seçim yapma vakti gelmiştir!Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin başlattığı 'boykot' çağrılarına destek verdi.31 Mart 2025 Pazartesi 20:34TÜRKİYE
Volkan Konak'ın sahnedeki son sözleri ortaya çıktı: Sen bilmez misin ki devrimciler korkmazVolkan Konak'ın sahnedeki son sözleri ortaya çıktı: Sen bilmez misin ki devrimciler korkmaz31 Mart 2025 Pazartesi 20:09TÜRKİYE
Marine Le Pen Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olamayacakAşırı sağcı Fransız siyasetçi Marine Le Pen, Avrupa Birliği fonlarını, partisi Ulusal Birlik için uygun olmayan şekilde kullanmaktan suçlu bulundu.31 Mart 2025 Pazartesi 18:44AVRUPA
ARUCAD, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile İşbirliği Protokolü İmzaladıARUCAD, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile İşbirliği Protokolü İmzaladı31 Mart 2025 Pazartesi 18:38ARUCAD
Sanatçı Volkan Konak konser verdiği sahnede hayatını kaybettiSanatçı Volkan Konak İskele'de konser verdiği sahnede hayatını kaybetti31 Mart 2025 Pazartesi 09:14İSKELE
234 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 234 sürücü rapor edildi.30 Mart 2025 Pazar 17:23KIBRIS
Limasol’da 200 kadar genç taşlı sopalı kavga etti: 13 tutukluLimasol’da Cuma gecesi toplanan yaklaşık 200 kadar gencin taşlı sopalı kavga ettikleri, 13 gencin tutuklandığı bildirildi.30 Mart 2025 Pazar 16:22GÜNEY KIBRIS
2 trafik kazasında 2 alkollü sürücü tutuklandıKKTC’de dün akşam alkollü içki tesiri altında kaza yapan iki sürücü tutuklandı.30 Mart 2025 Pazar 15:59KIBRIS
Hristo görüşmelerden memnun... "Önemli gelişmelerin arifesindeyiz, Tatarla görüşmeden umutluyum"Hristodulidis: Tatarla görüşmeden umutluyum30 Mart 2025 Pazar 15:57KIBRIS SORUNU
Türklerin en çok konut aldığı iki ülke belli olduTürkiye'deki yerleşiklerin yurt dışından yaptığı gayrimenkul alımı için ödediği tutar 2024'te bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 2 milyar 513 milyon dolara ulaştı. Yatırımlarında Dubai ve Yunanistan öne çıkıyor.30 Mart 2025 Pazar 13:09TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs