20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

BARAKA TİYATRO EKİBİ MOLİERE’DEN UYARLANAN KOMEDİYLE PERDELERİNİ AÇTI

Baraka Tiyatro Ekibi Moliere’den uyarlanan komediyle perdelerini açtı

04 Nisan 2014 Cuma 15:48

Baraka Tiyatro Ekibi Moliere’den uyarlanan komediyle perdelerini açtı

 

“Cimrinin Uşakları”

Baraka Tiyatro Ekibi’nin sahnelediği “Cimrinin Uşakları” adlı komedi oyunu beğeniyle izlendi.

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada Nisan ayı boyunca cumartesi ve salı günleri devam edecek. Olan oyunun Lefkoşa’da Arabahmet Kültür Evi’nde sahnelendiği kaydedildi.

Ünlü Fransız tiyatro sanatçısı Moliere’in yazdığı “Cimri” oyunundan uyarlanan ve güncel göndermeler de içeren “Cimrinin Uşakları”, iki perdelik bir komedi oyunu. Oyun içinde oyun mantığıyla, aynı yazarın “Gülünç Kibarlar” ve “Tartuffe” adlı eserlerinden de bölümler sahnelenmekte. Müzik ve danslarla da renklendirilen “Cimrinin Uşakları” ilk gösteriminde beğeniyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

Bir Sonraki Oyun yarın

Paranın, her türlü insani değerin yerine geçmesini mizahi bir dille ele alan oyunda, ezen-ezilen çelişkisi temel alınarak, uşakların gözünden bir bakış sunulmakta. Ayrıca kadınların aile içerisindeki ve toplumdaki konumu da eleştirel biz gözle sahneye taşınmakta. Aşk kavramının da sorgulandığı oyun yarın akşam saat 20.00’de yeniden perdelerini açacak.

 

Sahneden “Arabahmet Halkındır” Pankartı

Belediye’nin kontrolünde olan Arabahmet Kültür Evi’nin geçtiğimiz aylarda özelleştirilerek Girne Amerikan Üniversitesi’ne verilmesini protesto eden Braka Tiyatro Ekibi, oyun sonunda sahneden “Arabahmet Halkındır” yazan bir pankart da açarak tepkisini dile getirdi.

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada oyun saatlerinin 20.00 olduğu, 5TL olan biletlerin kapıdan alınabileceği gibi Khora Kitap Cafe’den de temin edilebileceği veya 0542 853 79 69 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabileceği kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA