BANKA, KHK'LI DOKTORA HESAP AÇMADI
Banka, KHK'lı doktora hesap açmadı

05 Ocak 2020 Pazar 18:05
25 kuruşluk poşete bir yılda 370 milyon lira ödendi
Paralı poşet uygulamasına geçilen 2019 yılında tüketicinin cebinden 370 milyon lira çıktı. Poşetten gelen bu paranın 278 milyon lirası devletin kasasına gitti, 92 milyon lira da market kazandı.
Market ve mağazalarda geçen yıl 1.5 milyar adet paralı poşet satıldı. Bu satıştan Çevre Bakanlığı 222 milyon TL, Maliye 56 milyon TL gelir elde ederken, marketlerin kasasına da 92 milyon lira girdi.
Paralı poşetin bir yıllık kazanç bilançosu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıktı.
Sözcü'den Erdoğan Süzer’in haberine göre Kurum verdiği yanıtta, 2019 yılında yaklaşık 1.5 milyar adet poşetin paralı satıldığını ve bakanlık olarak bu satıştan 221 milyon 681 bin lira geri kazanım katılım payı elde ettiklerini belirtti.
'Poşet kullanımı yüzde 78 oranında azaldı'
Geçen yıl 25 kuruşluk poşet parasının 15 kuruşu Çevre Bakanlığı’na, yaklaşık 6.2 kuruşu marketlere ve yaklaşık 3.8 kuruşu da vergiye gidiyordu. Bakanlık, yüzde 22’lik vergi zammını ise bu yıl poşete yansıtmayarak, market payını düşürdü.
CHP'li Gürer, Çevre Bakanı Kurum’un paralı poşet sayesinde poşet kullanımının yüzde 78 oranında azaldığını söylediğini, ancak bunun gerçek durumu yansıtmadığını belirtti.
Gürer, “Çünkü marketlerde poşetler küçülmüş ve kalitesizleşmiştir. Artık bir poşet yerine en az 3-4 poşet kullanılması gerekiyor” dedi.
Özel bir banka, KHK ile ihraç edilen doktorun hesap açmasına izin vermedi. BDDK Hakem Heyeti de, "Banka istediği kişiyle çalışmakta özgürdür" diyerek doktorun başvurusunu haksız buldu.
KHK'lı olduğu için sigorta şirketinin ödeme yapmadığı memur, KHK'lı olduğu için adına gönderilen havaleyi bankadan alamayan öğretmen haberlerinden sonra yeni bir mağduriyet haberi geldi.
Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, KHK ile ihraç edilen doktor özel bir bankadan hesap açtırmak istedi. Ancak banka, doktorun KHK’lı olması gerekçesiyle hesap açtırmadı.
Bunun üzerine bankaya dilekçe yazan doktora, yine ‘ret’ yanıtı geldi. Doktor pes etmeyerek bu kez de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu.
'Banka kiminle çalışıp çalışmayacağına karar vermekte serbesttir’
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Hakem Heyeti doktorun başvurusuna, ‘Banka kiminle çalışıp çalışmayacağına karar vermekte serbesttir’ diye yanıt verdi. Bu yanıtın ardından doktor, çalıştığı özel kurumla banka arasında imzalanan sözleşmeyi hatırlatarak, bulunduğu ilçedeki tüketici hakem heyetine başvurdu.
Başvuruda, “Banka işyeri ile yaptığı sözleşmenin gereğini yerine getirmiyor, her işçiye hesap açmakla yükümlü olduğu halde bana açmıyor” denildi.
'Fakat KHK’lıyım, özürlüyüm'
Adına hesap açtırılmayan doktor tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bana bunu uygulayan banka kısmi Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkeye ait şirket. Şüphesiz bu insanların insan haklarına yaklaşımı bizimkilere göre çok daha üstündür. Konunun tepe yönetimi tarafından duyulması ile birlikte bu sorunun Avrupa standartları ile çözeceğine inanıyorum. Benim tek kuruş dahi kredi kartı borcum yok. Bir bankanın kaçırmayacağı müşteri pörtföyüne uyan bir kişiyim. Fakat KHK’lıyım, özürlüyüm.”
Dikkat tozlu hava etkili olacakMeteoroloji, Kuzey Afrika’dan taşınan tozun cumartesiye kadar etkili olacağını duyurarak, toza hassasiyeti olan vatandaşları uyardı.16 Nisan 2026 Perşembe 08:33KIBRIS
İhtiyat Sandığı faiz oranı yüzde 37’ye düşürüldüBakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, 1 Nisan 2026’dan itibaren İhtiyat Sandığı iştirakçi hesaplarına uygulanacak yıllık faiz oranı yüzde 37’ye düşürülürken, cari faiz oranı yüzde 30 olarak korunacak, avans cari faiz oranı ise yüzde 5 olarak sabit tutulacak16 Nisan 2026 Perşembe 08:19KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Döviz kurları16 Nisan 2026 Perşembe 08:18PARA BORSA
Talih kuşu Girne'ye kondu6 milyon TL’lik ödül Girne’de satılan bilete çıktı16 Nisan 2026 Perşembe 08:07KIBRIS
Muhaceret affı hazır!Yeni düzenlemeyle izinsiz ülkede bulunanlara 45 gün içinde başvuru yaparak yasal statü kazanma ve muhaceret affı kapsamında 60 gün içinde durumlarını düzenleme imkanı sağlanırken, kayıt dışı yaşamın sona erdirilmesi hedefleniyor.15 Nisan 2026 Çarşamba 23:32KIBRIS
Büyük ikramiye Girne’de!15 Nisan 2026 Çekilişinde 6 Milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘15705’ numaralı bilete isabet etti.15 Nisan 2026 Çarşamba 23:31KIBRIS
Zeynep Sönmez tarihi galibiyetle ikinci turdaAlmanya’da düzenlenen WTA Stuttgart Açık’ta Zeynep Sönmez tarihi bir galibiyete imza attı. Milli tenisçi, dünya 8 numarası Jasmine Paolini’yi mağlup ederek kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında ilk 10’daki bir rakibini geçmeyi başardı.15 Nisan 2026 Çarşamba 21:15DİĞER SPORLAR
KTÖS, Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde açıklama yaptı: Sevdamız yurdumuz, derdimiz geleceğimiz dediğimiz için buradayızKTÖS Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı ve toplam dokuz öğretmene dava okunduğunu açıkladı.15 Nisan 2026 Çarşamba 20:32KIBRIS
Öztürkler: Çocukların güvenliği, her ülkenin en temel önceliği olmalıdırCumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırı olayından duyduğu üzüntüyü belirterek, çocukların güvenliğinin, her ülkenin en temel önceliği olması gerektiğini vurguladı.15 Nisan 2026 Çarşamba 20:12KIBRIS
KTSO: Yeşil Hat üzerinden hellim ihracatındaki engel kalkıyorKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Yeşil Hat üzerinden gerçekleştirilecek hellim ihracatındaki en büyük engelin, denetim kuruluşu Bureau Veritas (B.V.) Paris Ofisi’nin atama sürecinin tamamlanmasıyla ortadan kalktığını açıkladı.15 Nisan 2026 Çarşamba 19:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.