26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

BAN BM GENEL KURULU'NU BİLGİLENDİRECEK

Ban BM Genel Kurulu'nu bilgilendirecek

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:48

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Bank Ki-moon, Norveç eski Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide'nin Kıbrıs konusunda BM Genel Sekreteri'ne özel danışman olması önerisiyle ilgili Güvenlik Konseyi'ne bilgi verecek.

Kıbrıs Rum tarafı ve Kıbrıs Türk tarafının olumlu tepkilerinden sonra Genel Sekreter Ban Ki-moon şimdi Güvenlik Konseyi'ne mektupla bilgi sunacak ve istemesi ve söyleyecek sözü olması durumunda konseye yanıt için süre verecek.

Güvenilir kaynaklar bu konuyla ilgili olarak birkaç gün beklenilmesi gerektiğini kaydettiler.

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nicos Christodoulides, Kıbrıs Rum yönetiminin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından Norveç'in eski Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide'yi Kıbrıs Özel Danışmanı olarak atama niyetiyle ilgili bilgilendirildiğini açıklamıştı.

Christodoulides,Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiades'in de parlamentodaki siyasi partilerin liderlerine bu konuda bilgi aktardığını, Kıbrıs Rum yönetiminin New York Daimi Temsilciliği'nin Kıbrıs Rum yönetiminin rızasını ilettiğini bildirmişti.

Kıbrıs Türk tarafı da atamaya rıza göstermişti.

Atama bu yılın başında Alexander Downer'in istifasından bu yana askıda bulunuyordu.

Birleşmiş Milletler gözetimindeki son tur barış görüşmeleri, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiades ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu arasındaki anlaşmadan sonra başlamıştı.

Birkaç aydan beri görüşmelere Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'taki Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Lisa Buttenheim katılıyordu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA