19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

BAKAN SANER'DEN KADIN SIĞINMA EVİ AÇIKLAMASI

Kadın sığınma evinin kapatılma kararı ve Gemikonağı’nda yaşanan iş kazasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner BRT’ye açıklamada bulundu...

Bakan Saner'den Kadın Sığınma Evi açıklaması

10 Temmuz 2016 Pazar 15:33

Kadın sığınma evinin kapatılma kararı ve Gemikonağı’nda yaşanan iş kazasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner BRT’ye açıklamada bulundu.

Saner öncelikle söz konusu Kadın Sığınma Evi’nin devlet tarafından açılmadığını sadece devlet eliyle desteklendiğini söyleyerek bu konuda yaşanan spekülatif haberleri aydınlatma ihtiyacı hissettiğini kaydetti.

Kadınların devlet eliyle korunmasına ilişkin ise şöyle konuştu:

“Tabii kadınlarımızın korunmasıyla devlet ilgilenmeli. Bu konuda çalışmalarımız titizlikle sürüyor. Bize destek olan sivil toplum örgütlerimiz de var.”

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın çocuk suçluların cezaevinden çıktıktan sonra eğitim hayatlarının bittiği konusundaki düşüncelerine de cevap veren Saner bu çocuklara özellike kucak açılması gerektiğine de değinerek bu tip ceza alanlara yardımcı olunmalı, sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Son olarak Gemikonağı’nda yaşanan iş kazasını da değerlendiren Bakan Saner, kazaları en aza indirmek için müfettişlerin çalıştığını ancak müfettiş sayısı ile inşaatların sayısının orantılı olmadığını söyledi.

İş kazalarında özellikle inşaatlarda yaşanan kazaların diğer alanlara göre dört kat fazla olduğunu da açıklayan Saner attıkları adımlar konusunda açıklama yaptı.

“Gerek tüzük değişikliğinin yapılması gerekse de iş kazalarının önlenmesi için neler yapılabilir yönünde sisvil toplum örgütleriyle toplantılar yaptık. Bunların devamından yanayız. Bunun nedeninin ne olduğunun üzerine gitmeliyiz. Sadece iş kazalarının önlenmesi yönünde hazırladığımız tüzükle değil geniş kapsamlı devletin de bu konuda teşvik uygulayabileceği 2017 bütçesine bu konuda değişik kredi imkanları yaratabileceği yönünde düşüncelerimiz var.”

Ayrıca Bakan Saner iş kazalarının nedeninin salt inşaatlarda alınmayan tedbirler sonucu düşen işçilerin sorumluluğundan çıkarılarak hayata geçmesi gereştiğini de sözlerine ekledi.

“Yalnız iş kazalarının nedeni salt inşaata alınmayan tedbirlerle düşen işçilerimizin sorumluluğundan çıkarıp ilkesel olarak müteahhitlerimizin de ihalelerde aldıkları rakamları kendilerinin devletin yayınladığı birim fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda bu işlere yatırım yapıp yapamayacak durumda olup olmadıklarını da düşünerek bu işlerin üzerine gitmek durumunda olduğumuza inanıyorum. Bu konuda çok detaylı çalışmaları da en kısa zamanda yapacağız.”  

İlgili Haber:

CTP Kadın Örgütü, hükumeti imkanlarını seferber etmeye çağırdı!​

Kadın Sığınma Evi kapandı!

SORÖV: “Devlet bizi hiçbir zaman eşit bir muhatap olarak görmedi”

Gemikonağı'nda iş kazası!

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA