26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

BAHÇELİ: VİZE MUAFİYETİ BAŞINIZDA PARALANSIN, VİZE KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN

Bahçeli: Vize muafiyeti başınızda paralansın, vize kadar başınıza taş düşsün

22 Haziran 2016 Çarşamba 10:29

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz pazar muhaliflerin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayını “Davanın namusunu müptezel ellere bırakmayacağımı ilan ediyorum” sözleriyle eleştirirken, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yürütülen vize serbestisi görüşmelerine değindi: “Vize muafiyeti başınızda paralansın, vizeniz kadar başınıza taş düşsün.”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Haziran’da başlayacağı ilan edilip daha sonra Ekim’e ertelenen Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahatine olanak tanıyan düzenlemenin Erdoğan’ın izlediği politikalardan dolayı durdurulduğunu söylemişti.

Mahkeme kararıyla parti merkezinin itirazlarına rağmen yapılan MHP 6’ıncı Olağanüstü Büyük Kongresi’nde kurultay için yeterli delege sayısına ulaşılmış, Çağrı Heyeti’nin tüzük değişikliğine gidilebileceğini belirterek açtığı kurultayda tüzük değişikliğine yönelik verilen tüm önergeler kabul edilmişti.

Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, muhaliflerin olağanüstü tüzük kurultayı için “47 yılımızı inkar eden birkaç densize bu partiyi teslim edeceğimiz mi sanılmaktadır? Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim oyunu görün. Bizim ne meselemiz varsa, bunların hepsini kendi aile içimizde çözeriz. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız. MHP Genel Başkanı olarak davanın namusunu kendi namusum olarak biliyor, müptezel ellere bırakmayacağımı ilan ediyorum” dedi.

‘Erdoğan ve Yıldırım’ın sözleri çelişiyor’

MHP lideri, partisinin tüm delegelerini 10 Temmuz’de kendisinin de katılacağını söylediği kurultaya çağırdı.

Türkiye için “Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız düşmanlarla çevrilidir” değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Dostlarımızı artıracağız” sözleriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kendimizden başka dostumuz yok” sözlerinin çeliştiğini vurguladı.

‘AB terörle mücadeleyi kösteklemeye çalışmıştır’

Mülteci sorununa değinen ve AB’yi eleştiren Bahçeli şöyle devam etti:“Türkiye’nin giderek çetrefilleşen bir mülteci sorunu var. Milyonlarca Suriyeli ve Iraklıya kapımızı ve gönlümüzü açtık. Komşu komşunun külüne muhtaçtır dedik, tahammül gösterdik. Türkiye AB’nin sınır bekçisi olarak görülmüş, hükümet de buna razı olmuştu. AB açısından herhangi bir mesele yoktur. İstediğini almış, verdiği sözleri de mizaçlarına uygun olarak çiğnemiştir. Terörle mücadeleyi kösteklemeye çalışmıştır.”

Yıldırım ve Erdoğan’ın terörle mücadele hassasiyeti konusunda AB’ye karşı duruşlarının kendilerini memnun ettiğini aktaran Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “Terörün yanında saf tutan, Türk milletine alçakça meydan okuyan HDP eş başkanı çok olmuştur. Kandil’in AB şubesiyle bu denli haşır neşir olduklarını yeni gördük”sözleriyle seslendi.

‘Sürprizlerimiz olur’

Bahçeli şöyle devam etti: “Vize muafiyeti başınızda paralansın, vizeniz kadar başınıza taş düşsün. AB’ye yakışan zirveleri Kandil’de yapması, toplantıları İmralı’da yapmasıdır. Kendilerine yakışan bu olacaktır. AB tel tel dökülmektedir. Türkiye AB’ye mecbur değildir. Biz kendi söküğümüzü dikeriz. Ülkemizin açılmayan müzakere başlıklarıyla oyalanması, küçük görülmesini milli onuru zedelemektedir.”

MHP lideri grup toplantısı sonrası bir gazetecinin “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir iptal mi bekleyeceksiniz tüzük değişiklikleri için? Çünkü dava açılmayacağı söylenmişti” sorusunu,“Sürprizlerimiz olur, bekleyin biraz” diyerek yanıtladı.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA