03 Mayıs 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

BAF’IN ON BEŞ KÖYÜ VE BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMİNE KATILIYOR

Baf Toplumu Birliği Başkanı Michalis Nikandrou, Baf’ın on beş köyü ve belediyesi, Green Dot tarafından yönetilen geri dönüşüm sistemi paketine katıldığını, Kıbrıs’ta geri dönüşümün iyi yolda olduğunu bildirdi.

Baf’ın on beş köyü ve belediyesi geri dönüşüm sistemine katılıyor

01 Ağustos 2018 Çarşamba 18:45

Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan
Nikandrou, Green Dot verilerine göre, Green Dot’un hizmet verdiği Kıbrıs’taki ailelerin yarısının geri dönüşüm programına katıldığını, 2007’den 2016’ya kadar yaklaşık 400.000 ton ambalaj atığının geri dönüştürüldüğünü belirtti.
  
Michalis Nikandrou, ambalaj atığı geri dönüşümünün üç kategoriye ayrıldığını, bunların PMD, kâğıt ve cam olduğunu, PMD kategorisinde plastik şişeler, tabaklar ve çantalar, metal paketleme ve Tetrapak türü içecek kutularının bulunduğunu anlattı.
  
Kâğıt kategorisinde de, kâğıt ve karton kutular, gazeteler, dergiler, broşürler ve ofis kâğıtları, cam kategorisinde de cam şişeler ve diğer şişe paketleme yer alıyor.
  
Geri dönüşüm malzemelerinin nereye gittiği sorusunu yanıtlayan Nikandrou, bunların toplandıktan sonra, biri Latsia’da, diğeri Moni’de olan iki ayırma birimine gittiğini kaydetti.
 
 Malzemelerin bu birimlerde ayrıldığını ve işlenmek üzere yurtdışına gönderildiğini ifade eden Nikandrou, Kıbrıs’ta kalan tek malzemenin kırılmış cam olduğunu, bunların da çimento ve diğer inşaat malzemeleri içerisinde ham madde olarak kullanıldığını bildirdi.
  
 Geri dönüşüm malzemelerinin Yeşil Noktalar’a da gönderildiğini ifade eden Nikandrou, Baf, Pegia, Polis Chrysochous, Koloni ve Ayia Varvara olmak üzere Baf Bölgesi’nde beş Yeşil Nokta bulunduğunu söyledi.
  
Geri dönüşüm malzemelerini ve uzak bölgelerden bitki dallarını Yeşil Noktalar’a taşıyan bir nakil aracı da bulunduğunu belirten Nikandrou, Yeşil Noktalar’ın, uygun ekipman ve personelle, arazi konseyinin denetiminde bulunan özel alanlar olduğunu kaydetti. 
  
Yeşil Noktalar’ın kabul ettiği malzemeler, kâğıt, kutu, cam, plastik, metal, tahta, bileşik paketleme, giysi, ayakkabı, aksesuar, elektrik ampulü, elektrik ve elektronik malzeme, yemeklik yağ ve sıvıyağ, pil, ağaç dalları, tıbbi malzemeler, mobilya, çeşitli atık malzeme, oyuncak ve yapı market maddelerinden oluşuyor.
  
Geri dönüşümün yapılması gerektiğini, böylelikle en azından arazilerdeki alanların temizlenebileceğini ifade eden Nikandrou, bu yolla çevrenin ve halk sağlığının, atıklarda bulunan çeşitli kimyasallardan korunabileceğine dikkat çekti.
  
Baf Toplumu Birliği Başkanı Michalis Nikandrou, ham maddelerin atıklardan çıkarıldığını, böylelikle ekonominin güçlendirildiğini, gelecek nesillerin daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşayabileceklerini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA