28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BABALAR ESNAFA KAZANDIRMADI

Babalar esnafa kazandırmadı

15 Haziran 2014 Pazar 15:49

  • Esnafın umudu olan Babalar Günü de boş geçti. Babalar Günü’nün yaklaşılması nedeniyle bazı işyerlerinde indirimler yapılırken, umudunu bu özel güne bağlayan esnafın yüzü yine gülmedi.

Rana SARRO

Babalar gününe sayılı günler kala, çok sayıda esnaf, babalar gününe özel kampanyalar yaptı. Özel günlerin sonuncusu olan “Babalar Günü”nde satışlarının artmasını bekleyen esnaf, satışlarında hiçbir fark olmadığını söyledi.

Detay Gazetesi, Babalar Günü dolayısıyla, esnafın satışlarının nasıl olduğunu sordu. İşyerlerinin vitrinlerini Babalar gününe özel indirimlerle süsleyen esnaflar, piyasada yaşanan durgunluğu Babalar gününe özel yaptıkları kampanyalarla canlandırmayı düşündüklerini ancak bu özel günün satışlarına yaramadığını söyledi.

Esnaf ne dedi?

Hüsnü Güven: Satışlar her zamanki gibi

“Satışlarımız normal oldu. Ahım, şahım bir satışımız olmadı. Her zamanki satışımızı yaptık. Babalar Günü dolayısıyla satışlarımızdan bir farklılık görülmedi. Ama yine de şikâyetimiz yok.”

Cihan Aka: Hiçbir fark yok

“Satışlarımızda hiç bir faklılık yok. Babalar Günü diye satışlarımızda en ufak bir değişiklik dahi olmadı. Hatta bu dönem satışlarımız normalden de daha kötü diyebiliriz.”

Sinan Değirmen: Aksine düşüş var

“Güne özel bir satışımız kesinlikle olmadı. Babalar Günü dolayısıyla satışımız olacağına aksine satışlarımızda düşüş var. Sırf Babalar Günü’dür diye bir canlılık yerine tam tersine durgunluk yaşandı.”

Kazım Altuncuoğlu: Kimse babası için alışveriş yapmadı

“Babalar Günü diye satışlarımızda bir yoğunluk yok. Kimse babası için alışveriş yapmadı. Başka çarşılarda alışverişlerde bir canlanma olup olmadığını bilmiyorum ancak bizden babasına bir hediye alan dahi olmadı.”

Mehmet Kaya: Yakında kepenk kapatacağız

“Bırakın Babalar Günü’nde satış yapmayı, yakında kepenk kapatacağız. Ayrıca esnaf Babalar Günü’nde satış yapacaksa, hiç yapmasın daha iyi. Açıkça söylemek gerekirse, Rumlar gelirse işimiz olur. Rum gelmezse, satışımız yoktur.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA