19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

AZ PERSONEL İLE BU KADAR

Az personel ile bu kadar

01 Ekim 2014 Çarşamba 14:19

IMG_8770Gamze BAYKUR

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gümrük ve Rüsumat Dairesi’ndeki personel kadrosunun azalmasından dolayı dün sabah Mağusa Gümrük ve Rüsumat Dairesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan Güç-Sen Başkanı Erol Emin, hükümeti uyararak yeterli sayıda personel için münhal açılmasını istedi.

EMİN: “97 KİŞİ AZALDI…”

Güç-Sen Başkanı Erol Emin, gümrüklerin ülkemizin en stratejik ve önemli iş yerlerinin başında geldiğini belirterek, revize edilen 46/1982 sayılı teşkilat yasası uyarınca tüm gümrüklerde 339 adet personele gerek görülerek personel yapısının buna göre düzenlendiğini söyledi. 1982 yılından günümüze kadar deniz, hava ve kara limanlarındaki ithalat ve ihracat, yolcu giriş çıkış kontrolü gibi önemli görevlerle gümrük dairesinin iş yoğunluğunun büyük oranda arttığına dikkatleri çeken Emin, kadrolarda 97 kişinin azaldığını söyledi.

“ZOR KOŞULLARDA GÖREV YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ…”

Yapısal sorunların arttığını ve zor koşullarda görev yapmak zorunda kaldıklarını belirten Güç-Sen Başkanı Erol Emin, özellikle Mağusa Gümrük Şube Amirliğine bağlı görev yerlerinde çevresel sorunların gittikçe arttığını dile getirdi. Sayıca yetersiz olan personel sayısı eksiği ile vatandaşa sunulan hizmet veriminin günden güne düştüğünün altını çizen Emin, bu mevcut durumu Başbakana ve Maliye Bakanına yazılı olarak bildirdiklerini ve gereğinin yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

“SORUMLULUK BİZE AİT DEĞİL”

Erol Emin, Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nin ve çalışanlarının koşullarının bu haldeyken vatandaşa sunulan hizmetin daha iyi seviyelere çıkartacak yeterli personel sayısı ile gerekli önlemlerin yetkililer tarafından görmezden gelindiğini söyledi. Teşkilat yasasında halen eksik olan 97 münhal mevkine sadece 12 münhal mevki için yetki verildiğini ifade eden Emin, bu tavrın ve münhal kadro sayısının kabul edilemeyeceğini belirtti. Emin “Biz gümrük memurları olarak işimize ve dairemize her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Ancak personel azlığından dolayı aksayacak olan işlerin sorumlusu biz değil hükümet olacaktır” şeklinde konuşarak, kapasiteleri üzerinde çalışmak için yapılacak her türlü baskı ve müdahaleye sendika olarak şiddetle karşı geleceklerini ve her türlü eylemle karşılık vereceklerini açıkladı. Yeterli sayıda personel için münhal açılmasının ülkemizin en büyük problemlerinden biri olan işsizliğin azaltılması için küçük de olsa bir çaba olacağını dile getiren Emin, hükümet edenlerin bu sorunun önüne geçmek için derhal münhal sayısını artırıp çözüm yoluna gidilmesini talep etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA