28 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

AYAKKABI KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Aldığınız ayakkabılar giydiğinizde yaptığı koku yüzünden hayal kırıklığı yaratabilir. İşte bu kokuyu giderecek bir kaç yöntem...

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

03 Nisan 2016 Pazar 18:01

Mağaza vitrininde gördüğünüz ayakkabıyı çok sevdiniz ve hemen aldınız. Ancak bir kaç giymeden sonra kokmayan ayağınız bir anda koku yapmaya başladı. İşte ayakkabı kokusunu önlemenin yöntemleri…

KARBONAT ÇARE OLABİLİR!
-Ayakkabınızın kuru oluğundan emin olun ve bir yemek kaşığı karbonatı içine dökün. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi sabah, karbonatı silkeleyip giyebilirsiniz.
- Ayakkabılarınızı serin yerde tutmaya özen gösterin.
-Yıkanabilecek bir ayakkabıysa yıkayın ve giyeceğiniz ilk 5 seferde ayaklarınıza bebek pudrası serperek giyin. Kokunun yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz.
-Ayakkabı kokusu giderici spreylerden alabilir ve bunu ayakkabılarınıza uygulayabilirsiniz.
-Fakat kesinlikle oda spreyi, parfüm gibi kokuları denemeyin. Bu kokular geçici çözüm sağlar. Hatta bazen onu bile sağlamayabilir. Bununla birlikte ayak sağlığınızı da tehlikeye sokabilir.

AYAK BAKIMINIZI İHMAL ETMEYİN

Tabi bu öneriler en son çare ve bizim ayak bakımımızı ihmal ettiğimizin en büyük göstergesi. Ayakkabı kokusunun oluşmasına engel olmak en sağlıklı yol. Çünkü genel olarak ayak kokusu mantar ve bakterilerin ayağımızı ele geçirdiğinin kanıtı. Ayak kokusunu oluşmasını engellemek için ise önerilerimiz şunlar:

-Aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymemeye özen gösterin. Böylece ayakkabılarınız havalanacak ve bakteri veya mantar oluşma riski azalacaktır.
-Hava almayan, deri ayakkabılar yerine hava alan ayakkabılar tercih edin.
-Ayaklarınız çok terliyorsa, çorap seçiminiz de önemlidir. Pamuklu ve nemi çeken çoraplar tercih edin.
-Su içmek ayaklarınız çok kokuyorsa tüm vücut kokularını uzaklaştırdığı gibi ayak kokusunu da azaltacaktır.
-Bitki çayı içtikten sonra bir iki poşetini bir litrelik suya koyun ve bu su ile ayaklarınızı yıkayın. Bu yöntem bakterileri ayağınızdan uzaklaştıracak ve koku oluşumunu engelleyecektir.
-Ayakları sabunla yıkamamak gerekir. Çünkü bu cildin PH dengesini bozacağı gibi mantar oluşumuna da davetiye çıkarır.
-Ayaklarınız nemliyken çorap veya ayakkabı giyerseniz mantar ve bakterilerin sevdiği nemli, havasız ve karanlık ortamı tam olarak sağlamış olursunuz ki, bu da sağlığınız açısından zararlıdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA