AVUNDUK: “YENİLENEBİLİR ENERJİ VE OSB YÖNETİMİ KONUSUNDA YAPİSAL REFORMLAR YAPABİLECEĞİMİZE İNANİYORUM”
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) ve Kalkınma Bankası, Ankara ve Kayseri’de temaslarda bulundu.

02 Aralık 2018 Pazar 14:05
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) ve Kalkınma Bankası, Ankara ve Kayseri’de temaslarda bulundu.
KTSO’dan verilen bilgiye göre, KTSO Başkanı Candan Avunduk, YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Saffet Barutçu ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tunçtaşlı’nın da dahil olduğu heyet, 28-30 Kasım tarihlerini kapsayan ziyarette, Ankara, Kayseri ve Niğde’de kooperatifçilik, yenilenebilir enerji ve Organize Sanayi Bölgeleri alanlarında teknik inceleme yaptı.
KTSO Başkanı Candan Avunduk temasları değerlendirdiği açıklamasında, ziyaretlerde yapılan çalışmalar ve birlikteliklerin doğurduğu olumlu sonuçların kendilerini fazlasıyla etkilediğini ifade etti.
AVUNDUK: “YENİLENEBİLİR ENERJİ VE OSB YÖNETİMİ KONUSUNDA YAPISAL REFORMLAR YAPABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”
Avunduk, Kıbrıs Türk sanayicisinin de, bu bölgelerdeki sanayicilerin bilgi ve tecrübesinden yararlanarak, bunu hayata geçirebileceğini ifade ederek, “Artık harekete geçmemiz gerekiyor. Kıbrıs Türkleri olarak, yenilenebilir enerji ve OSB yönetimi konusunda yapısal reformlar yapabileceğimize inanıyorum” dedi.
Candan Avunduk, Türkiye’deki ziyaretlerinde tüm bürokratlar, sanayiciler ve iş insanlarının heyete çok yakın ilgi gösterdiğini, bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımı konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Bu Kıbrıs Türkü’nün sürdürülebilir ekonomi yaratması açısından hayati bir önem arz etmektedir. Ziyaretlerde, Türkiye’de yenilenebilir enerji kooperatifçiliğinin geliştirilmesi konusunda yasal mevzuatlarını önemli bir düzeye getirdiklerini, güneş enerji santrallerine önemli yatırımlar yapıldığını ve sanayicilerin en önemli girdi maliyetlerinin başında olan elektrik maliyetlerini düşürdüklerini gördük.
Kayseri ve Niğde sanayicisinin OSB bölgelerini kendilerinin yönetmekte oldukları, bölgelerinin gelişimini sağlamak için canla başla uğraştıkları ve ihracatın geliştirilmesi, mesleki eğitim, teknoloji ve AR-GE konularında önemli projeleri hayata geçirdikleri tespit edilmiştir. Kıbrıs Türk sanayicisi de, bu bölgelerdeki sanayicilerin bilgi ve tecrübesinden yararlanarak, bunu hayata geçirebilir. Artık harekete geçmemiz gerekiyor. Kıbrıs Türkleri olarak, yenilenebilir enerji ve OSB yönetimi konusunda yapısal reformlar yapabileceğimize inanıyorum.”
Avunduk, heyette yer alan YAGA ve Kalkınma Bankası yetkililerine de teşekkür ederek, üretim sektörlerinin geliştirilmesi konusunda sahip oldukları vizyon ve desteğin bu dönemde sanayi sektörünün gelişimi için hayati önem taşıdığını vurguladı.
Heyet son temaslarını Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Ankara Ticaret Odası’na yaparak, KKTC’ye geri döndü.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.