29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

AVRUPA’YA ANLATACAK

Avrupa’ya anlatacak

09 Eylül 2014 Salı 14:24

Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Temsilciler Meclisi'nde cumartesi günü oy çokluğuyla kabul edilen ipotekli malların cebri icrasıyla ilgili yasal belgelerin içeriğiyle hakkında  Avrupa liderleri ve yetkilileriyle görüşmeler yapacağını açıkladı.

Anastasiades, milletvekilleri tarafından kabul edilen değişiklikleri 'ciddi biçimde' inceleme sözü de verdi.

Rum Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, 11 Temmuz 2011'de Mari köyü yakınlarındaki Evaggelos Florakis deniz üssünde meydana gelen patlamada ölen 13 kişiyi onurlandırmak için düzenlenen Germasogia parkının açılışı dolayısıyla bulunduğu Limasol'da soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı, siyasi partilerin onaylanan her hangi bir yasayı Meclis’e iade etmemesi çağrısıyla ilgili bir soruya, siyasi partilerin sorumlu tutumlarından dolayı teşekkür etti, çeşitli yasalarda yapılan değişiklikleri çok ciddi biçimde inceleyeceğini, hassas grupları korumak için herkesin isteğine tam saygı göstereceğini belirtti.

Anastasiades, pazartesi gününden itibaren siyasi düzeyde yoğun görüşmelere başlayacağını, karar vermeden önce her tepkiyi bileceğini ve olabilecek riskleri dikkate alacağını ifade etti.

Kimlerle görüşeceği sorusuna Cumhurbaşkanı,  kabul edilen yasanın felsefesini değiştirmeme esası itibarıyla şartların onaylanması için çeşitli liderlerle görüşeceğini, Barroso, Juncker veya Merkel veya diğer liderler olabileceğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA