29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

AVRUPALI ERKEKLERİN SPERM KALİTESİ DÜŞÜYOR, EN VAHİM DURUMDAKİ ÜLKE İSVİÇRE

Daha önce de Almanya, Norveç, ve Danimarka’da çok düşük sperm oranları bulunmuştu. 2 bin 500 kişiyle yapılan araştırma İsviçreli genç erkeklerin sperm konsantrasyonlarının daha da düşük olduğunu ortaya koydu

Avrupalı erkeklerin sperm kalitesi düşüyor, en vahim durumdaki ülke İsviçre

22 Mayıs 2019 Çarşamba 13:30

İsviçreli erkeklerin sperm sayılarının Avrupa’nın en kötüleri arasında olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yayımlandı.

Bilim insanları ilk kez İsviçreli erkeklerin sperm kalitesini inceleyen ülke genelinde bir araştırma yürüttü. Bulgular, İsviçreli erkeklerin yalnızca yüzde 38’inin sperm kalitesinin ortalamanın üzerinde olduğunu gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği alt sınıra göre, katılımcıların yüzde 17’sinin çocuk sahibi olma şansı düşük. Bu kişiler mililitre başına 15 milyondan az sperm konsantrasyonuna sahip.

Genç Avrupalı erkekler için ortalama sperm konsantrasyonu mililitre başına 41-67 milyon civarında. Andrology adlı bilimsel yayında yer alan araştırmaya göre, İsviçreli erkeklerin mililitre başına ortalama 47 milyon sperm konsantrasyonu bulunuyor.

Araştırma ekibinde yer alan Cenevre Üniversitesi’nden Profesör Serge Nef, “Bir erkek mililitre başına 40 milyondan az sperm konsantrasyonuna sahipse, bu sayıda önemli ölçüde artış görülebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu anlamalı” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA