AVRUPA’DA TERÖRİST AVI
Güvenlik yetkilileri, Paris ve Brüksel saldırılarından sonra, Avrupa genelinde en az 8 şüphelinin peşinde. Alman hükümeti ise şu an ülke için bir saldırı planı olduğuna dair ipucu bulunmadığını söyledi.

28 Mart 2016 Pazartesi 08:57
Welt am Sonntag gazetesi, çoğu Fransız ya da Belçikalı olan teröristlere yardım eden ya da İslamcıları destekleyenlerin, ya Suriye'de olduklarını ya da Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde kaçak durumda bulunduklarını yazdı.
Aranan radikaller, Paris saldırılarının mimarı Abdelhamid Abaaoud ve Belçika'da yakalanan Salah Abdeslam'ın iletişimde olduğu kişiler arasında gösteriliyor. Almanya'da soruşturmalara pek çok kurumun yanı sıra Federal Emniyet Teşkilatı da katılıyor.
Saldırılar telefonla koordine ediliyor
Gazetenin haberinde, Fransa ve Belçika'da yapılan soruşturma sonuçlarına göre, terör örgütü IŞİD'in Avrupa hücresinin liderinin Belçika'daki polis baskını sırasında vurulan Cezayirli Muhammed Belkaid olduğuna inanıldığı kaydedildi.
Belkaid'in bombacı ve daha sonra Brüksel saldırılarının faillerinden Najim Laachraoui ile birlikte Paris saldırılarını Belçika'dan telefonla yönettiği ve koordine ettiği belirtiliyor.
13 Kasım'da Paris'teki saldırılarda teröristler 130 kişiyi öldürmüş, 350'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.
Salı günü ise Belçika'nın Zaventem havaalanında iki intihar bombacısı kendini havaya uçurmuştu. Yaklaşık bir saat sonra bir başka intihar saldırganı Belçika'da bir metro istasyonunda saldırı düzenlemişti. Saldırılarda toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, 300 kişi de yaralanmıştı.
Teröristler için sahte pasaport
İtalya'da ise polis Brüksel ve Paris'teki saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülen ve Belçika'da aranan Cezayirli bir kişiyi gözaltına aldı. İtalyan polisi tarafından Twitter'da yapılan açıklamada, Djamal Eddine Quali adlı Cezayirlinin sahte pasaport hazırlayan bir çeteye mensup olduğu ve saldırganlarla iletişimde bulunduğu kaydedildi.
Ansa haber ajansı, 40 yaşındaki zanlının İtalya'nın güneyindeki Salerno kentinde yakalandığını yazdı. Zanlının Brüksel ve Paris saldırılarına katılan teröristler için sahte belgeler ürettiği belirtildi.
Almanya'da durum
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière yaptığı açıklamada, Almanya'da bir saldırı planına dair belirtiler olmadığını kaydetti.
"Bild am Sonntag" gazetesine konuşan Alman Bakan, güvenlik birimlerine etkinliklerin iptal edilmesi ya da belirli bölgelerin kapatılmasını gerektirecek emareler ulaşmadığını söyledi. Ancak Thomas de Maizière, durumun yine de gergin olduğunu belirtti.
dw
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.