29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

AVRUPA YERİNE CEZAEVİNE GİTTİLER

Avrupa yerine cezaevine gittiler

20 Ocak 2016 Çarşamba 09:54

Tasarrufundaki sahte Romanya pasaportu ile Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmek isterken görevli muhaceret memuru tarafından farkedilen zanlı Serdar Güzel ile sahte pasaportu zanlı Güzel’e temin eden zanlı Mansur Kazan dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme” ve “Başkasının kimliğine bürünme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Kazan ile Güzel tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartı ile merkezi cezaevine gönderildi.

SAHTE PASAPORTLA AVRUPAYA GİDECEKTİ

Meselenin tahkikat memuru Ali Aydoğanlı, zanlı Mansur Kazan’ın İngiltere’den temin ettiği sahte Romanya pasaportunu KKTC’ye getirerek Avrupaya gitmek isteyen arkadaşı zanlı Serdar Güzel’e verdiğini belirtti. 16 Ocak tarihinde Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen zanlı Güzel’in, tasarrufundaki sahte Romanya pasaportunu Akyar Sınır Kapısı’ndaki görevli muhaceret memuruna ibraz ettiğini söyleyen Aydoğanlı, zanlının muhaceret memuru tarafından fark edilmesi üzerine yakalandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Aydoğanlı, zanlı Kazan ile Güzel’in 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Mansur Kazan ile Serdar Güzel’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA