11 Temmuz 2025
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa36°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele36°C
  • İstanbul28°C
  • Ankara37°C

AVRUPA KONSEYİ GENEL SEKRETERİ GÜNEY KIBRIS’A GİDİYOR

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın, bugün Güney Kıbrıs’a gideceği bildirildi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Güney Kıbrıs’a gidiyor

14 Ekim 2016 Cuma 13:36

lithia gazetesinin haberine göre, adayı ziyaret etmeden önce Rum Haber Ajansı’na (KİPE) açıklama yapan Jagland, “Kıbrıs’ın, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığı görevini devralmasıyla birlikte, Avrupa’nın gündemine oturacağını” söyledi.

Habere göre Jagland, Güney Kıbrıs’ın 22 Kasım 2017’de devralacağı bu görevle, 47 AB Konseyi üyesi ülkenin gündeminin ileri götürülmesine katkıda bulunacağını anlatırken, Türkiye’nin Dördüncü Devletlerarası Başvuru çerçevesinde mahkum edildiği tazminatı ödememesi konusunun da, Aralık ayındaki toplantıda yeniden ele alınacağını kaydetti.

Jagland, Güney Kıbrıs’ın ivedi konularla mücadele edeceğine dair söz vermesi nedeniyle, bu görevi devralmasını dört gözle beklediklerini de ifade etti.

Habere göre Jagland, adadaki temasları çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, Eğitim Bakanı Kostas Kadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya gelecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA

Yükleniyor...