19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

AVRUPA KOMİSYONU RUMLARDAN AB KURALLARINA UYMALARINI İSTEDİ

Avrupa Komisyonu Rumlardan AB kurallarına uymalarını istedi

17 Nisan 2014 Perşembe 11:55

Avrupa Komisyonu, dün Güney Kıbrıs, İrlanda, İtalya, Lüksemburg ve Romanya'ya, Hırvatistan Cumhuriyeti'nin  13 Mayıs 2013, 2013/25/AB ulusal yasa Yönetmeliği'ni uygulamada başarısız olmalarından dolayı usul ihlalinin  ikinci ve son aşamasını aktif hale getirdi.

Avrupa Komisyonu'nun yayımladığı basın açıklamasına göre, 2013/25/EU Yönetmeliği'yle değiştirilen yönetmelikler şöyle:

“Uzman niteliklerin kabul edilmesi üzerindeki 2005/36/Avrupa Komisyonu Yönetmeliği: hizmetlerde avukatlara serbesiyetliğin etkin uygulamasını kolaylaştırmasına ilişkin77/249/EEC Yönetmeliği: zehirli ürünlerin ticareti ve dağıtımını yapan kendi hesabına çalışan kişilerin ve aracıların faaliyetleri konusunda hizmet sağlama özgürlüğü ve bu özgürlüğün kurulmasına ilişkin 74/557 EEC Yönetmeliği.

Üye ülkelerin, en geç Hırvatistan'ın Birliğe katıldığı güne kadar 2013/25/EU Yönetmeliğiyle uyumlu gerekli yasaları, tüzükleri ve idari hükümleri kabul etmesi ve yayınlaması ve hemen Avrupa Komisyonu'na bu hükümlerle ilgili metni bildirmeleri gerekiyor.

Söz konusu bu beş üye ülkenin, bu yönetmeliği ulusal yasalara tam olarak uygulamadıkları ya da hiç uygulamadıkları belirtiliyor.

Söz konusu bu beş üye ülkenin, iki ay içinde Komisyona tatmin edici bir yanıt vermemesi durumunda, Komisyon bu ülkeleri AB Adalet Mahkemesine götürebileceği kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA