19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

AVRUPA KOMİSYONU BAŞKAN ADAYI OLAN MANFRED WEBER ADA’YA GELİYOR

Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı aynı zamanda Avrupa Komisyonu başkan adayı olan Manfred Weber’in Perşembe günü Ada’ya geleceği belirtildi.

Avrupa Komisyonu başkan adayı olan Manfred Weber Ada’ya geliyor

08 Ocak 2019 Salı 14:55

Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı aynı zamanda Avrupa Komisyonu başkan adayı olan Manfred Weber’in Perşembe günü Ada’ya geleceği belirtildi. 
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, DİSİ’den yapılan açıklamaya dayanarak, Avrupa Halk Partisi’nin Avrupa Komisyonu başkan adayı Manfred Weber’in bu ziyaretinin, aday olarak, AB ülkesine gerçekleştireceği ilk ziyaret olacağını yazdı.
Habere göre DİSİ Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriu, Weber’in Avrupa kampanyasına, Güney Kıbrıs’tan başlayacağına dikkati çekti. 
Dimitriu, Weber’in seçim kampanyasına, ülkelerinden başlamasının, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun Brüksel ve Avrupa başkentlerindeki yoğun etkinliklerinin sonucu olduğunu belirtti. 
AVRUPA PARLAMENTOSU ÜYELERİ GÜNEY KIBRIS’TA 
Haravgi gazetesi, Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Birleşik Solu –İskandinav Yeşil Sol (GUE/NGL) Grubu’nun “Araştırma Günleri” çalışmalarının, bugün Güney Lefkoşa’da başlayacağını yazdı. 
Avrupa Birliği üyesi olan çeşitli ülkelerin Avrupa Parlamentosu üyelerinin yer alacağı “Araştırma Günleri” çalışmalarının her altı ayda bir farklı bir AB üyesi ülkede düzenlendiğine dikkati çeken gazete, GUE/NGL mensubu AP üyelerine ve siyasi şahsiyetlere, Avrupa Parlamentosu önünde bulunan temel konular üzerinde fikir alış verişinde bulunma olanağı sağladığını belirtti. 
Habere göre, çalışmanın açılışı AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu tarafından yapılacak. 
Gazete haberinde ayrıca GUE/NGL’nin Güney Kıbrıs’ta bulunması nedeniyle bu akşam, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun konuşma yapacağı “Sol, Avrupa’da Sesin” konulu bir de etkinlik düzenleyeceğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA