23 Nisan 2024
  • Lefkoşa32°C
  • Mağusa31°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele31°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

AVM İNŞAATININ DURDURULMASI İÇİN EYLEM!

DAÜ sınırları içerisinde inşaatı devam eden 23 bin metrekarelik AVM’nin inşaatının durdurulması için dün “DAÜ’de AVM’ye Dur!” sloganıyla eylem yapıldı...

AVM inşaatının durdurulması için eylem!

23 Haziran 2016 Perşembe 10:00

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Mağusa İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Kamu Taşımacıları Derneği ve DAÜ-SEN  dün saat 18:30’da DAÜ ana giriş kapısında “DAÜ’de AVM’ye dur!” sloganıyla eylem yaptı. DAÜ sınırları içerisinde inşaatı devam eden 23 bin metrekarelik AVM’nin inşaatının durdurulması için yapılan eyleme CTP’de destek verdi.

Tulga: “Bu eylem öfkenin sokağa dökülmüş halidir...”

Eylemde konuşma yapan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinaörü Hürrem Tulga, tam 9 aylık bir mahkeme sürecinden sonra  tepkiyi sokağa taşıdıklarını dile getirerek, mahkemenin 9 aydır  devam ettiğini söyledi. Önce ara emri talebinin gündeme geldiğine değinen Tulga, bütün yasadışılıkların dosyalandı ancak yaz tatilinden dolayı mahkemelerde duruşma yapılmadığını ve sürecin ise uzadığını belirtti. Tulga, yapılan eylemin artık öfkenin sokağa dökülmüş hali olduğunu ve “DAÜ AVM’ye Dur” deme başlangıcı olduğunu söyledi.

Bütün toplumun da bildiği gibi bu ülkede “Herşey içinde modeli” diye bir sözcük üretildiğini ifade eden Tulga, “Bu da casino ve otellerden başladı, üniversitelere geldi.  İrfan yuvası toplumun önünü açar. İrfan yuvası olarak kurallar, prensibler koy ve kuralsızlığa dur de. Ama irfan yuvamız şu anda “Evet biz de artık çarşının bir parçası durumuna geliyoruz” diyor. Güzide bir eğitim kurumumuz olan DAÜ çarşı içerisinde virgül durumuna geliyor” şeklinde konuştu. Eğitim kurumu olan DAÜ ile ilgili güzel sözcükler söylemek istediklerini dile getiren Tulga, AVM inşaatına “Dur” denmesini istediklerini belirtti. Tulga, konu AVM’nin yapıldığı  arazinin eğitim kurumu olarak kiralandığını ve eğitim için verilen bu arazinin üzerinde şuan AVM yapıldığını vurgulayarak, tekelleşmenin dünyanın her yerinde suç sayıldığını da sözlerine ekledi.

f0f673c4-7804-4611-914d-8636d1cf5fa3.jpeg

Kanber: “Toplumun malı topluma iade edilmeli...”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, ülkemizde lokomotif sektör denen turizim ve üniversite sektörünü, devletin teşviki ile verilen ve toplumun yararına üretilecek projeler için alınan yerleri toplum yararına değil tamamiyle sermaye yararına kiralayarak bu duruma getirdiklerini söyledi. Bölge esnafının bu bölgeye gelme sebebinin ise aslında DAÜ olduğunun altını çizen Kanber, bir kamu üniversitesinin maalesef içine iş yerleri, yurtlar ve benzeri bir çok şeyler yaparak topluma bir fayda sağlamadığını belirtti. Kanber, yasalarla bir üniversitenin içinde ne kadar yurt olacağı ya da sosyal anlamda nelerin olabileceğinin açıkça belli olduğunu ifade ederek, “Toplumun malı topluma yararlı olsun diye veriliyorsa, topluma sorulmadan böyle projeler de onaylanmaması gerekiyor. Bu güne gelinmesinde tek sorumlu üniversite değil, bölge belediyesi, bölge esnafı, bölge yetkilileri ve yerel yönetim de sorumludur. Hiç bir şey için geç kalınmış değil, toplumun malı topluma iade edilmeli” şeklinde konuştu.

51d7eae2-4af8-43ca-9dcd-ef969047d86e.jpeg

 

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA