28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISINA İLİŞKİN SON DETAYLAR...

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısının ardından emniyet güçleri araştırmalarını sürdürüyor...

Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin son detaylar...

30 Haziran 2016 Perşembe 11:44

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısının ardından emniyet güçleri araştırmalarını sürdürüyor. Saldırıyı IŞİD’in düzenlediği kesinleşti ancak teröristlerin örgüt içerisinde ‘hangi gruba bağlı oldukları’ ’emri kimden aldıkları’ ‘kim oldukları’ gibi soru işaretleri hâlâ aydınlatılabilmiş değil. Konuyla ilgili şu ana kadar ön plana çıkan en net bilgi ise saldırıyı düzenleyen teröristlerin “Çeçen asıllı Rus vatandaşı” oldukları. İşte saldırıya ilişkin son bilgiler…

EMİR ÇATAYEV’DEN

Yenişafak’ın haberine göre; saldırıyı 8 terörist düzenledi. Dağıstan, Kırgız ve Özbek uyruklu 3 canlı bomba ise kendini patlattı. Bir kişi gözaltına alınırken 4 terörist ise kaçtı. Kanlı saldırıyı organize edenin Çeçen asıllı Ahmet Çatayev olduğu bildirildi.

30 KİŞİLİK SUİKAST LİSTESİ

Haberde; saldırının 1 buçuk aylık süreçte terör örgütü IŞİD içerisinde Kafkas kökenlilerin etkin olduğu bir grup tarafından planlandığı vurgulandı.  Aralarında siyasetçi, bürokrat ve gazetecilerinde yer aldığı 30 kişilik suikast listesi ile birlikte küçük gruplar halinde Türkiye’ye giriş yapan IŞİD militanlarından 13’ünün ise güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi.

8 TERÖRİST ARANIYOR

Türkiye’de gerçekleştirilecek eylemler için militanlardan bir kısmının Suriye’den “IŞİD’ten kaçıyoruz” bahanesi ile önce muhalif bölgelere sonrasında kaçak yollarla Türkiye’ye girdikleri öğrenildi.

CANLI BOMBALARDAN BİRİSİ ÇEÇEN

Hürriyet gazetesi ise kanlı saldırıyı düzenleyen teröristlerden sadece birisinin kimlik bilgilerine ulaşıldığını onun da Rus uyruklu Çeçen Osman Vadinov olduğunu haberleştirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA