28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

ATATÜRK HAVAALANI PATLAMASI ÖLENLERİN VE YARALILARIN İSİMLERİ

İSTANBUL Atatürk Havaalanı patlaması son dakika detaylar gelmeye devam ediyor. Hain patlama sonrası son bilgilere göre 36 kişi hayatını kaybetti. 147 kişi ise yaralandı. Peki Atatürk Havaalanı patlaması ölenlerin ve yaralıların isimleri ne?

Atatürk Havaalanı patlaması ölenlerin ve yaralıların isimleri

29 Haziran 2016 Çarşamba 13:04

İSTANBUL Atatürk Havaalanı patlaması yeni haberler var. Dün gece cehennemi yaşayan İstanbul'da meydana gelen hain patlama sonrası son verilere göre 36 kişi hayatını kaybetti. 3 farklı patlamanın olduğu Atatürk Havalimanı'nda 147 kişi ise yaralandı. Patlamada ölen 36 kişinin kimlikleri ve uyrukları belli oldu. Cenazeler teşhisin ardından ailelere bir bir teslim ediliyor.

HAVALİMANI PATLAMASI ÖLENLERİN İSİMLERİ

Atatürk Havalimanı terör saldırında ölenlerin ve yaralıların isimleri ise belli oldu. Reuters, ölenler arasında bir İran ve bir Ukrayna vatandaşı olduğunu duyurdu. Suudi Arabistan da 7 vatandaşının saldırıda yaralandığını açıkladı.

liste2.jpg


ATATÜRK HAVALİMANINDAKİ PATLAMA SONRASINDA KIZILAY BAŞKANI KINIK: "ACİL KAN İHTİYACI YOK"

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay Başkanı acil kan ihtiyacı olmadığını fakat dileyen yurttaşların kızılay kan merkezlerinden kan verebileceğini söyledi. Kızılay Başkanı CNN Türk televizyonuna bağlanarak acil kan ihtiyacı olmadığını söyledi. Acil ihtiyaç olmamasına dileyen yurttaşların Sultahmet Meydanı, Esenler Meydanı, Feshane, Gaziosmanpaşa Salı Pazarı, Zeytinburnu 58. Bulvar, Sultangazi Meydanı, Çapa Kızılay Kan Merkezi'nden yer alan merkezlere başvurabileceklerini söyledi.

KIZILAY BAŞKANI TÜM YOLLARIN BOŞALTILMASINI İSTEDİ

Buraların sabaha kadar açık olduğunu kaydetti. Kızılay Başkanı özellikle 0 Negatif kan grubuna sahip yurttaşlardan kan beklediklerini söledi. Kızılay Başkanı ayrıca Atatürk Havalimanı'na giden tüm yolların boşaltılması çağrısında bulundu. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM VE İÇİŞLERİ BAKANI ALA, OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SEFERLER İPTAL EDİLDİ

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle yarın saat 08.00'e kadar seferlerin yapılmayacağını bildirdi.

UÇUŞ BİLGİLERİ İNTERNETTEN TAKİP EDİLEBİLECEK

THY Basın Müşaviri Üstün, twitter'dan yaptığı açıklamada, "28 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen elim vaka sonrasında, yetkililerimiz olay yerindeki yolcularımıza her türlü desteği vermektedir. Uçuşlarımız 29 Haziran 2016 sabahı saat 08.00'e kadar durdurulmuştur. Uçuşlarınızla ilgili son bilgileri, web sitemizden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYI DÜNYA MEDYASI SON DAKİKA HABERİ OLARAK DUYURDU

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar'daki patlamaları, dünya medyası son dakika gelişmesi olarak duyurdu.
Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamayı dünya medyası son dakika haberi olarak geçti. Reuters ve Associated Press gibi uluslararası ajanslar gelişmeleri dünyaya duyurdu. 

Reuters haberi, “İstanbul’un ana havalimanında patlamalar yaşandı” ifadesiyle geçti. İngiliz haber ajansı, polisin havalimanı girişinde şüphelilere ateş açtığını yazdı. Saldırganın bunun üzerine kendini patlattığının tahmin edildiği aktarıldı.

"ÇOK SAYIDA YARALI"

Associated Press’in haberinde, “çok sayıda yaralı olduğu” bilgisi verildi.

YARALILARIN LİSTESİ YAYINLANDI

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaralananların ismi ve hangi Hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından ulaşılabileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı hangi hastanın, nerede yattığını bu listeyle açıkladı...

hastane-yarali.jpg

PATLAMADA YARALANANLARIN İSİM VE BİLGİLERİNE "184"TEN ULAŞILABİLECEK

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananların isim ve hastane bilgisine "184" hattından ulaşılabilecek

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA