28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖRNEK GRUP REHBERLİĞİ MATERYALLERİ SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Atatürk Eğitim Fakültesi Örnek Grup Rehberliği Materyalleri Sergisi Gerçekleştirildi…

Atatürk Eğitim Fakültesi Örnek Grup Rehberliği Materyalleri Sergisi Gerçekleştirildi…

11 Şubat 2019 Pazartesi 15:40

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Anabilim Dalı’na bağlı Psikoloji Bölümü, Sınıf Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Resim Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, İşitme Engeliler Öğretmenliği, Zihin Engeliler Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler karma materyal sergisi hazırladı. Hazırlanan sergide öğretmen adaylarının meslek hayatlarında kullanabilecekleri materyalleri öğrenmeleri amaçlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Uz. Şebnem Güldal Kan’ın “Çocuk Ruh Sağlığı, Çocuklarla Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik” ve Uz. Yasemin Sorkan’ın “Grup Rehberliği’ dersleri kapsamında hazırladığı materyal tasarımları sergisi yoğun ilgi gördü.

Sergiye Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yağmur Çerkez ve Doç. Dr. Umut Akçıl, Yakın Doğu İlkokul Müdür Muavini Mehmet Süleymanoğlu ve İzzet Yılmaz, bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldı.

Yaratıcı Öğrenmede Yol Gösterici Bir Etkinlik…

Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici, öğrencilerin derste yaratıcılığın ve çocuklara aktarımının önemine dikkat çekerek, materyal tasarımının hem öğretmen yetiştirmede hem de psikolojik danışmanlıkta oldukça gerekli olduğuna ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte teknolojinin de sürece dahil edilerek farklı materyaller geliştirilebileceğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA